Arnold Westmaas en Inge Vreuls hebben veel plannen voor Dorpshuis De Juffrouw.
Arnold Westmaas en Inge Vreuls hebben veel plannen voor Dorpshuis De Juffrouw. (FOTO: Morvenna Goudkade)

'We willen een ontmoetingsplaats zijn'

Morvenna Goudkade

Nieuwe start voor dorpshuis

Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp is een bijzondere plek. Het voormalige schoolgebouw biedt een zee van ruimte en er kan van alles. Maar als het aan Inge Vreuls en Arnold Westmaas ligt, gaat het ook weer bruisen bij De Juffrouw en wordt het een plek waar iedereen even binnen kan lopen en waar steeds iets te doen is. De nieuwe uitbaters staan te popelen om te beginnen.

HAZERSWOUDE-DORP - Inge en Arnold zijn in het dorp goed bekend. Samen hebben ze al jaren De Vitaminebar, waarmee ze evenementen opluisteren. Langer geleden runde Arnold een groentespeciaalzaak in het dorp. Dat ze nu De Juffrouw gaan beheren is een heel nieuw avontuur. Hoe het zo kwam? "We zijn gebeld," zegt Arnold. "Dat er nieuwe beheerders voor de horeca van het dorpshuis werden gezocht. Of wij dat wilden doen. We hadden zelf nooit die intentie gehad, maar zijn er serieus over gaan nadenken."

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en de handtekening gezet. "We hebben allebei veel horeca-ervaring en vinden het een geweldige uitdaging," zegt Inge. ''De Vitaminebar blijven we er naast doen." Het is belangrijk om de loop er weer in brengen bij De Juffrouw, vindt het stel. "We willen een ontmoetingsplaats zijn waar je heen kunt voor een kopje koffie, lunch, thee of borrel. Ook willen we de boel wat restylen en meer activiteiten aanbieden." Er gebeurt al heel veel, maar er moet meer samenhang komen, leggen ze uit. "Het is nu al een unieke plek waar je kunt trouwen en rouwen, werken, leren, feestvieren... van alles. Wij willen het gebouw optimaal gaan benutten en met een all-day horecaconcept zorgen dat er verbinding komt." Intussen wordt er al van alles aangepakt en opgeknapt, want op 7 september houden ze open dag. Dus wil Arnold het terras aanpakken en is Inge de rouwkamer aan het restylen. Er wordt al nagedacht over een vrijdagmiddagborrel, nieuwjaarsreceptie en klaverjasavond. "Onze medewerkers gaan meedenken en ook mensen uit het dorp met leuke ideeën zijn welkom."

Open huis en feest

Op zaterdag 7 september is er van 10.00-17.00 uur een open dag bij De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen in het dorpshuis aan de Dorpsstraat 250. Er zijn rondleidingen door het gebouw en verenigingen zullen zich presenteren. Ook zijn er demonstraties van de dansschool. Van 20.00-01.00 uur is er een feestavond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden