Foto:

IVN Natuurroute wandeling

Regio - Prikkel de zintuigen bij de Zwarte Pad natuurroute.

Op zaterdag 24 augustus 2019 pikken we nog een staartje van de zomer mee tijdens de Zwarte Pad natuurroute. IVN Vrienden van het Heempad houden dan een wandelexcursie die geschikt is voor zowel mensen met een visuele beperking als mensen zonder visuele beperking. De wandeling start bij Natuurtuin de Veenmol in Boskoop. Een rondgang in deze tuin voert langs de kruidentuin en de zintuigentuin, die beide heerlijke geuren verspreiden. Via de verbindingsbrug gaat de tocht over het Heempad en de vernieuwde ringdijk (Linnaeuskade) richting kinderboerderij Contactweide. Tijdens de terugweg via het Zwarte Pad vertellen de gidsen over de veranderingen in de natuur (nieuwe natuur).

De wandeling start om 14.00 uur bij Natuurtuin De Veenmol, Zwarte Pad 1, Boskoop. Dit is dichtbij de spoorwegkruising met de Zijde en 5 minuten lopen vanaf station Boskoop. Rond 16.00 uur nemen deelnemers en gidsen afscheid van elkaar. Deze eindtijd kan iets uitlopen als een tussenstop gemaakt wordt bij de Contactweide. Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden en iedereen is welkom. Voor vragen vooraf kunt u contact opnemen met Hans van Dam, 0172 214 775, janny@countrygazette.nl. Mensen zonder visuele beperking kunnen zich ook bij hem aanmelden.

Aanmelden voor deelnemers met een visuele beperking graag via zuidholland@oogvereniging.nl of 0613543196. Geef daarbij aan of u een geleidehond meebrengt en of u hulp nodig heeft bij het wandelen of het vervoer. U kunt thuis of bij een OV-halte worden afgehaald.

Foto - Fotograaf:
bloeiend bieslook - Elvira Wiersema
kogeldistel met hommel - Elvira Wiersema
lisdodde - Corry Dierdorp
kaardebollen - Corry Dierdorp

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden