Foto:

Zomerkunst - week 12

Nieuwkoop - Het is laatste week van Zomerkunst in het Regthuys te Nieuwkoop, de twaalfde week begint op 20 augustus t/m 25 augustus met twee nieuwe kunstenaars. U vindt in de bijlage de weekposter van de twee kunstenaars. Eén van de kunstenaars is zelf aanwezig. Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie. U bent van harte welkom.

Aad Kouwenhoven heeft na een zoektocht in acryl, inkt en houtskool het aquarelleren ontdekt als persoonlijke uitdrukkingsvorm. Het aquarel is voor hem de verbeelding van het onderwerp, het landschap, door een combinatie van trefzekerheid en timing. Het is niet alleen beheersing maar ook loslaten, werken met dit medium betekent ook; verrassingen en onbedoelde wendingen, dat blijft hem fascineren. Licht, lucht en ruimte kenmerken zijn aquarellen, landschappen in de breedste zin van het woord. De waterrijke natuur van het 'Groene Hart', de kust en Waddeneilanden zijn voor hem een voortdurende bron van inspiratie.

De leermeester van Lies Lobatto was Karel Gomes. Hij wist haar specifieke artisticiteit feilloos te ontwikkelen en te begeleiden. Zo ontstond er een levenslange vriendschap. Haar werk bestaat voor een belangrijk deel uit beelden en dierfiguren zoals: haar fabeldieren van Grandville, of de etsen van bedelaars en rattenvangers van Rembrandt. Lies was bereid haar bewondering en plezier daarover met iedereen te delen. Zij wist de prenten of etsen om te zetten in driedimensionale vormen. Dit is zeker geen eenvoudige opgave, maar zij had daar geen moeite mee. Men zou kunnen zeggen dat zij met haar beelden een geheel eigen invulling heeft gegeven aan het verhaal van Pygmalion.
De openingstijd van deze expositie is van dinsdag t/m vrijdag en op zondag 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden