"In de week voor het festival zijn we non-stop aan het werk om te zorgen dat alles staat waar het moet staan."
"In de week voor het festival zijn we non-stop aan het werk om te zorgen dat alles staat waar het moet staan." (Foto: Peter Franken)

Martin kijkt uit naar Broederliefde

Martin Kalkhoven is organisator van het eerste uur van het Wet & Wild Beachfestival dat op zaterdag 10 augustus losbarst. Hoe is het ontstaan?

Alphen aan den Rijn - "Het begon in 2014 met het Wet & Wild 'Oranje strand': met zo'n 1500 man naar voetbal van het Nederlands elftal kijken. Het jaar daarna was er geen voetbal en hebben we een beachparty georganiseerd met DJ's. Daar kwamen meteen zo'n 2000 mensen op af. Dat hebben we drie jaar achter elkaar gedaan op het strand bij Wet & Wild. Vorig jaar zijn we overgestapt naar het evenemententerrein bij de T-steiger. Dat was meteen een succes met twee podia en 6.000 bezoekers. En voor zaterdag 10 augustus staat het weer op de planning. De kaarten zijn uitverkocht."

Martin organiseert het festival samen met z'n goede vriend, Jason Tuhumena. "Het is als een geintje begonnen, als een feestje met wat DJ's. Inmiddels is het een wat uit de hand gelopen hobby, met een forse organisatie. Van beveiliging en verkeersregelaars tot DJ's en artiesten. Vorig jaar waren we vijf minuten voor aanvang nog bezig. Dit jaar helpen Thomas en Daan van KT Events mee, zodat we er zelf ook wat meer van kunnen genieten." Martin kijkt uit naar het optreden van Broederliefde. "Die staan al jaren aan de top. Op het andere podium komt Housequake, die vond ik al goed toen ik zestien was."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden