Cursus Met Lef! in Alphen aan den rijn

Op donderdag 5 september start de cursus Met Lef! in Alphen aan den Rijn. De cursus is bedoeld voor mensen die zich angstig en gespannen voelen in het contact met anderen en willen leren om deze klachten te verminderen.

Elke dag kom je mensen tegen. Op het werk, in de supermarkt of op een verjaardag; familieleden, vrienden, kennissen en totale vreemden. Sommige mensen zijn angstig, gespannen en onzeker in deze contacten met anderen. Dit wordt ook wel omschreven als verlegenheid of 'sociale angst'. Het voeren van een gesprek of het geven van een mening kan dan heel lastig zijn. En het kan heel aantrekkelijk worden om situaties waarin je 'sociaal moet doen', zoals verjaardagen of vergaderingen, zoveel mogelijk te vermijden. Herkenbaar? Dan kan de cursus Met Lef! een oplossing bieden.

Het doel van de cursus is leren omgaan met de angst en onzekerheid. Stap voor stap onderzoeken we welke angstige gedachten je hebt. Daarnaast wordt er gewerkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Uiteindelijk ga je gaat oefenen met vaardigheden die kunnen helpen in het contact met anderen.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gehouden in het Wijkcentrum Kerk en Zanen (Oude Wereld 51-59). De bijeenkomsten zullen vanaf 5 september om de week plaatsvinden van 15.00 tot 17.00. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.rivierduinen.nl/agenda. Deelname is gratis (exclusief materiaalkosten). Je kunt ook bellen naar 071 890 88 88 of mailen naar preventie@rivierduinen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden