Foto:

Expositie landschappen en oliepastels

Alphen aan den Rijn - Van 5 augustus tot 30 september 2019 exposeert Joke Meijer haar schilderijen en tekeningen in de foyer van Parkvilla, Cornelis Geellaan 2 Alphen aan den Rijn. De schilderijen zijn een steeds terugkerende zoektocht naar het spanningsveld tussen figuratief en abstract. De kleur en compositie leveren daaraan een belangrijke bijdrage. De tekeningen in oliepastel zijn op locatie gemaakt.

Het landschap is voor Joke Meijer een belangrijk thema. Het ingewikkelde lijnenspel, perspectief, licht en vorm zijn de belangrijkste elementen voor haar schilderijen en tekeningen. Ook andere natuurthema's krijgen veel aandacht. Zowel met acryl- als olieverf werkt zij in transparante lagen.

Buitenatelier

In de zomermaanden verblijft Joke vaak in haar 'buitenatelier' het Westerpark in Zoetermeer. Daar maakt zij landschappen in oliepastel. Enkele schilderijen zijn onderdeel van deze expositie. Binnen tekent zij stillevens met potlood. 'Van 1985-1987 volgde ik de vakken tekenen en schilderen op de Vrije academie in Den Haag en begon aansluitend met modeltekenen. In Zoetermeer werd de Vereniging Modeltekenen opgericht en daar heb ik veel praktijkervaring opgedaan in het waarnemen, meten en vlakverdeling.', aldus Joke Meijer.

Meer informatie op www.parkvilla.nl en www.jokemeijer.weebly.com

Meer berichten