Foto:

Zomerkunst week 10

Zomerkunst in het Regthuys in Nieuwkoop begint met de tiende week op 6 augustus t/m 11 augustus met twee nieuwe kunstenaars. U vindt in de bijlage de weekposter van de twee kunstenaars. Zeker één van de kunstenaars is zelf aanwezig. Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie. U bent van harte welkom.

Ruth Osthoff kwam jaren geleden vanuit Duitsland naar ons land. In het begin gaf zij les in Tai Chi maar al snel werd voor haar het tekenen en schilderen belangrijk. ?Het oorspronkelijke herinneren? zou de rode draad kunnen zijn in haar werken. Voorbij het denken verwijst haar werk naar een woordeloos besef, een herinnering aan het mysterie van leven en dood. In de verstilling die de schilderijen uitstralen is pure levenskracht voelbaar. Zij laat de verf stromen, kleur, beweging, al naar gelang de aard van de energie, nu eens vol en krachtig, dan weer transparant.

Bij Greetje Post ?Rood begint de blijheid en hebberigheid bij het uitzoeken van stenen. Zij ziet voor haar geestesoog de vormen die zij kan realiseren met beeldhouwen. De vorm, de kleur en de hardheid van de steen moet iets teweeg brengen. Voor het uitbeelden moet zij rekening houden met eventuele breuklijnen. De steen bepaalt de uiteindelijke vorm. Voor haar is het de uitdaging van de steen, die maakt dat zij beeldhouwen zo leuk vindt. Beeldhouwen is voor haar inspiratie, concentratie, geduld en lekker hakken.
De openingstijd van deze expositie is van dinsdag t/m vrijdag en op zondag 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Meer berichten