De heer Loef kijkt als klein jongetje om naar de fotograaf (met de hoed). Naast hem zit zijn neefje Rien, op de achtergrond onder de pergola zijn buurvrouw.
De heer Loef kijkt als klein jongetje om naar de fotograaf (met de hoed). Naast hem zit zijn neefje Rien, op de achtergrond onder de pergola zijn buurvrouw. (Foto: )

Herinneringen aan het Rosarium

Dankzij de aandacht voor het Rosarium in recente edities van de Gouwe Koerier kwamen er oude herinneringen boven bij de heer J. Loef (93 jaar).

Boskoop - Hij diepte een foto op uit 1932, gemaakt tijdens de bloemententoonstelling van dat jaar, en stuurde ons het mooie verhaal dat erbij hoorde.

'Uit de oude doos'
Als kind mocht ik met de buurvrouw en haar neefje Rien nogal eens wandelen, o.a. van (Boskoop-)Oost naar West. Ditmaal naar Het Guldemondplantsoen, Rosarium 1932. Daar troffen we een gezelschap heren aan. Naar later bleek waren zij van de Duinwaterleiding 's Gravenhage, op bezoek voor de bloemententoonstelling. Ze wilden nog even op de foto in het park bij de fontein

het Rosarium, red.

.
"Mogen wij ook op de foto?" vroegen Rien en ik.
"Natuurlijk, jongens, ga maar zitten."
Nog wat doen met het zwarte doek. Mijn buurvrouw nam plaats onder de pergola op de achtergrond. Statief en beeld klaar... Klik, zo klonk het. Maar wat doet die fotograaf nou? Ik keek hoe de man met zijn hoed op bij ons kwam staan. En toen was het al te laat! Ik had naar het vogeltje moeten kijken. Wist ik veel van een zelfontspanner!
De foto kreeg ik later van de fotograaf toegestuurd. Het contact is gebleven, jarenlang.
Door: J. Loef

Meer berichten