De totaalcheque werd op Driewerf in Utrecht feestelijk overhandigd aan Prof. Mary van den Heuvel van het kinderoncologisch centrum in Utrecht.
De totaalcheque werd op Driewerf in Utrecht feestelijk overhandigd aan Prof. Mary van den Heuvel van het kinderoncologisch centrum in Utrecht. (Foto: )

KiKaRoW eindigt met € 322.267

Onder grote belangstelling is zondag Rondje NL van KiKaRoW in Utrecht geëindigd met een opbrengst van 322.267,78 euro als bijdrage aan het Prinses Maxima Centrum om kinderkanker de wereld uit te roeien.

Landelijk - De roeitocht van de zeeroeiboot The Vin startte op 13 april in Uithoorn, ging over 1400 kilometer door alle Nederlandse provincies en deed alle provinciale hoofdsteden aan om op 14 juli in Utrecht te eindigen. In het 14de en laatste weekend had de start plaats in Zaandam en na een overnachting in Amsterdam van Weesp over ondere andere de Vecht naar de finish.
The Vin werd door verschillende vijftallen bemand. Onder de roeiers veel ex-kinderkankerpatienten. Gevaren werd tijdens de weekeinden. Zo'n 60 Nederlandse roei- en watersportverenigingen hielden allerlei acties om geld in te zamelen voor de LATER-poli van het Prinses Maxima Centrum. Alle verenigingen maakten duizenden euro's over Rondje NL-initiatiefnemer Albert Vuil.
De totaalcheque van € 322.267 werd op Driewerf in Utrecht feestelijk overhandigd aan Prof. Mary van den Heuvel van het kinderoncologisch centrum in Utrecht. "Jullie zijn allemaal kanjers", noemde zij de deelnemers aan Rondje NL. "Het geld komt zeer ten goede aan de projecten van LATER."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden