Het VOA-bestuur 2019. Foto: Michel ter Wolbeek, IntoBusiness Magazine
Het VOA-bestuur 2019. Foto: Michel ter Wolbeek, IntoBusiness Magazine (Foto: )

De sterkste economie

Ingezonden

In 2015 presenteerde de VOA het beleidsplan en de daarin opgenomen missie luidde: "De VOA wil haar leden verbinden en inspireren om samen de sterkste economie in het hart van de Randstad te realiseren." De daaraan verbonden visie voorzag in het creëren en onderhouden van een optimaal ondernemersklimaat door effectieve ontmoetingen met stakeholders en leden.        

REGIO - Naast het versterken van het ondernemersklimaat werd ingezet op meer werkgelegenheid, verbeterde infrastructuur en het installeren van de EDBA om synergie tussen economisch kansrijke initiatieven te bevorderen.

De gezamenlijke inspanningen van de VOA met betrokken partijen als de gemeente Alphen aan den Rijn en andere organisaties om de doelstellingen te realiseren, hebben hun vruchten afgeworpen. De Alphense regio vertoont vier jaar na de implementatie van het beleidsplan - samen met de Goudse regio - niet alleen de sterkste economie groei in de Randstad; maar zelfs in heel Nederland, zo meldde het Algemeen Dagblad op dinsdag 9 juli. Daarbij werd gerefereerd aan de uitkomsten van een onderzoek naar regionale economiecijfers door ING.

VOA-voorzitter Eric Carree is blij met de uitkomst. "Dit is het resultaat van focus op de doelstellingen en samenwerking. Die zijn allebei onmisbaar wanneer je doelen daadwerkelijk wilt bereiken. Het doet me echt plezier dat onze visie van vier jaar geleden tot deze vooraanstaande positie heeft geleid. Naar mijn idee heeft de EDBA daar een belangrijke rol in gespeeld. Daarin komen verschillende economische partners samen om doelgericht en doeltreffend samen te werken. Ik ben trots dat we mede daardoor op de eerste plaats staan. Nu is het zaak om die plek vast te houden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden