Tuinenreis door de regio

Het lijkt nog ver weg, de tuinreis op 4 september, maar het wordt nu toch echt tijd om je op te geven.

Regio - De organisatie van de reis is al druk aan het voorbereiden en zal binnenkort de beslissing moeten nemen of de bus genoeg gevuld is en de reis door gaat. Geef je dus snel op voor dit hoogtepunt van het jaar. We gaan met de bus naar het Noorden van Nederland en bezoeken drie bijzondere tuinen en een bekende kwekerij.

Lianne's Siergrassen
We bezoeken in de Wilp Lianne's Siergrassen. Naast een siergrassentuin en de Nederlandse collectie siergrassen is er een prairietuin. Deze prairietuin is uniek in Nederland. Het is een tuin die het hele jaar door aantrekkelijk is, vol kleur en mooie vormen en met weinig onderhoud. Er wordt niet gesproeid, amper gewied, niet bemest. Een mooi voorbeeld om zelf toe te passen.

't Vlijtig Loesje
Na dit bezoek vertrekken we naar 't Vlijtig Loesje in Elp. Een landschapstuin met grote vijver waar de beplanting naturel en informeel is. Lange borders met mooie, in hoofdzaak, lila-purper-rose en blauwe tinten omringen het grote gazon. Er staan hoogstamvruchtbomen in spiegels van wild gras.
Tuin van Chris Bruinsma
In de middag gaan we naar de tuin van Chris Bruinsma in Zuidwolde. Een 200 meter lang pad leidt ons naar de door markante heggen omgeven tuin. Via de binnentuin met weelderige borders voert het pad door een schaduwtuin met fraai uitzicht over een glooiend landschap naar de vijvertuin. Vervolgens een grassentuin met vijver en planten in rood en paars tinten. Een boomgaard met borders en ramblers. In totaal 4000 m².

Kwekerij Coen Jansen
Ons laatste bezoekadres is de kwekerij van Coen Jansen in Dalfsen. Deze kwekerij is een kleine, laagdrempelige, maar wel sterk gespecialiseerde plek, die bekend staat om nieuwe en bijzondere vaste planten. Zoals Coen zelf zegt: "Het mogen geen eendagsvliegen zijn". Coen zal aanwezig zijn voor eventuele vragen. Maartje maakt sieraden, die deels zijn gebaseerd op de planten die op de kwekerij worden gekweekt. Deze worden tentoongesteld en geïnteresseerden kunnen deze sieraden ter plekke kopen.

Meld je aan op www.groei.nl.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden