Zomerstop voedselbank Care for Family

Waddinxveen/Boskoop - Care for Family heeft haar zomerstop van 19 juli tot 12 september. Mensen die zonder voedsel echt niet rondkomen kunnen in deze periode gewoon een volle tas komen halen. Na de vakantie mogen de mensen zich opnieuw aanmelden voor een voedseltas.

Eind augustus gaan we weer open, want er zijn nog steeds 240 families uit Boskoop en Waddinxveen die onze hulp nodig hebben.We zijn zeer dankbaar voor het gratis brood, eieren en groenten die we van enkele vaste donateurs ontvangen.

We ontvangen ook geld van stichtingen, kerken en particulieren. Van dat geld betalen we de huur en kopen we zelf producten om het leven van de cliënten wat draaglijker te maken. We krijgen geen subsidie van de gemeente. Er zijn geen betaalde krachten en er blijft niets aan de strijkstok hangen. We hopen op continuering van hun bijdragen en we zijn natuurlijk ook op zoek naar nieuwe donateurs.

Naast het geven van voedseltassen stimuleert Care for Family ook de volgende activiteiten: kapperbezoek, tandartsbezoek, verkoop van gebruikte producten. Ook worden er diverse workshops gehouden op gebied van budgettering, homeopathie, opruimen, etc. Cliënten worden desgevraagd ook ondersteund om weer onafhankelijk te worden van de voedselbank.

Op 11 april organiseerden we samen met Dokters van de Wereld de start van de landelijke mondzorg campagne. All journaals in de landelijke pers besteedden aandacht aan deze campagne.

25 cliënten werden die dag in de tandarts bus geholpen. Voor 11 mensen was de eenmalige hulp goed genoeg. Voor 7 mensen moest nazorg geregeld worden. Twee tandartsen, één mondhygiëniste en een klassiek homeopaat zorgen daar voor. Belangeloos! We zoeken nog hulp voor twee cliënten. Mondzorg specialisten kunnen zich nog opgeven.....

Voor de resterende 7 mensen is complexere en vaak ook dure hulp nodig. Dat kunnen ze zelf niet betalen en mondzorg valt niet in het basispakket. Wij zoeken nog naar oplossingen voor deze mensen. Wellicht heeft U een idee......

Dank voor uw steun in het verleden en we vertrouwen op uw hulp in de toekomst. Zonder uw hulp is het niet mogelijk om voor zoveel gezinnen te zorgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden