Er werd flink gestreden om de kampioenschaptitel van 2019.
Er werd flink gestreden om de kampioenschaptitel van 2019. (Foto: Dennis Rietveld)

Inline-skate kampioenschap 2019

Maandagavond 8 juli werden namelijk de jaarlijkse inline-skate kampioenschappen verreden door de skeelerjeugd van IJsclub Otweg en de jeugd van Schaatsvereniging De Gouwestreek uit Waddinxveen.

Woubrugge - Er namen 66 inline-skaters deel aan de wedstrijden Op de combibaan aan het Paddegat.  Een grote schare supporters zorgde voor de luide aanmoedigingen. Het publiek werd getrakteerd op mooie en spannende wedstrijden. Er werd een korte sprint en een ronde op tijd gereden. Wat werden er mooie tijden neergezet door de fanatieke jeugd! 

Natuurlijk deed iedereen zijn of haar uiterste best om kampioen te worden. Bij een sterk bezet deelnemersveld bij de meisjes pupillen 3 won Marit Rietveld en bij de meisjes pupillen 2 werd Fleur Alkemade eerste. Amber Koetsier won bij de dames pupillen 1 en ook ging het goud naar dames kadet Milou de Lange. Tevens haalde Sophie Eijs junior B haar gouden plak op en Hilde Houtzager won in de categorie dames junioren A. Bij de jongens pupillen 3 was de overwinning voor Daan Koetsier. Mees Bouman haalde de 1e prijs binnen bij de jongens pupillen 2. Bram van der Hoeven was de winnaar bij de jongens pupillen 1 en Mathijs Molenaar was de verdienstelijke winnaar in de categorie kadet heren. Bij de heren junior B mocht Junior Verlaan op de hoogste plaats van het podium klimmen. De strijd bij de heren junioren A ging tussen twee broers, waarbij Tom Beukenkamp nipt won. Remon van de Velde zette op allebei de afstanden de snelste tijd neer in de categorie HSJ.

Na afloop werd het klassement opgemaakt en werden de medailles uitgereikt per leeftijdscategorie aan de nummers 1, 2 en 3 door hoofdtrainster Kitty van de Velde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden