De boulevard tegenover café Gouwezicht
De boulevard tegenover café Gouwezicht

Miniterras aan de Gouwe: sfeervol of overlast?

Ze hebben een droom, Johan en Diny van café Gouwezicht aan de Barendstraat.

Boskoop - Sinds de kade is vervangen, de straat opnieuw is ingericht en de bestrating is vernieuwd, heeft dit stukje centrum een geheel ander, maar verfrissend uiterlijk gekregen. Bij Johan en Diny is daardoor het idee ontstaan om vóór hun café, op een van de twee parkeerplaatsen, een bescheiden terras te creëren: een paar tafeltjes met wat stoelen waar bezoekers een drankje kunnen komen drinken en een hapje kunnen eten. Een bescheiden terrasje aan de Gouwe, met uitzicht óp de Gouwe, en alleen tijdens de zomermaanden. Vier maanden dus, vanaf mei/juni tot september. Uiterlijk om 11.00 uur 's avonds is het terras gesloten. Daar staan de eigenaren van het café garant voor. Dát is de bedoeling en de gemeente was in principe akkoord. Echter, doordat van twee naastgelegen huizen de bewoners onrust, overlast en herrie verwachten, hebben zij bezwaar gemaakt en valt de droom van Johan en Diny in duigen: hun plan gaat niet door.

Dat kan toch zomaar niet? Notabene voor alle ijs-van-Jansen-etende klanten zijn er, pal naast de beoogde plek, twee prachtige banken door de gemeente geplaatst. Die trekken de nodige bezoekers. Van overlast hier is geen sprake.

De Dorpsraad pleit al langer voor een 'Gouweboulevard' in Boskoop. Johan en Diny doen hiertoe de eerste aanzet. Geef ze een kans! Het komt ons centrum alleen maar ten goede.

Door Ria de Groot

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden