Uit volle borst namen de zangers het publiek mee.
Uit volle borst namen de zangers het publiek mee.

A-Meezing Vrijdag laat Boskoop zingen

'Waar de schoonste rozen groeien, waar de Gouwe rustig stroomt. Waar de Rhododendrons bloeien, tusschen allerlei geboomt'. In dat mooie, muzikale dorp zongen zeker 600 Boskoopse keeltjes mee met bekende en minder bekende muziek.

Boskoop - Het al vroeg aanwezige publiek kon de keeltjes opwarmen met de muziek van het Boskoops Schipperskoor. Zij regen de bekende en minder bekende zeemansliedjes zonder een enkel probleem aan elkaar vast. Toen de stemmen warm waren, maakte het Schipperskoor plaats voor de enthousiaste leden van Scoutingband De Schouw. Met hun vrolijke marsen bereidden zij het publiek voor op het echte spektakel: A-Meezing Vrijdag.

Om klokslag 20.00 uur heette wethouder Maat iedereen welkom namens de gemeente. Ook feliciteerde hij Harmonie Excelsior met het 120-jarige jubileum, de uiteindelijke reden van dit feestje. Achter hem stonden Harmonie Excelsior, Zanggroep Da Capo, het Pop-Inkoor en Die Gouwe Sanghers te popelen om te beginnen. Ne het welkom weerklonken de eerste klanken over het plein. De sopraan Wendy Roobol bracht bij het publiek kippenvel met de nummers Habanera en Oh mio Babbino. Naast zingen was het ook nog tijd om te dansen met de Sirtaki, op muziek uit de film 'Zorba de Griek'. Écht feest werd het met de feestnummers 'Leef', en bekende nummers als 'Dromen zijn bedrog', 'Kom van dat dak af' en 'Opzij, opzij, opzij'. Tijdens de laatste medley was het feest zo groot, dat het koor het podium in polonaise verliet.

Een bijzondere, muzikale en originele avond was daarmee ten einde. Organisator Freek Tasma: "Wat een geweldige avond hebben wij met z'n allen beleefd. Het is echt bijzonder om te horen hoe drie koren en een harmonieorkest samen klinken. De optredens van het Schipperskoor en Scoutingband de Schouw gaven een mooie extra dimensie aan het geheel. Ik hoop hiermee een nieuwe Boskoopse traditie te hebben neergezet. Ook de inzet van de Dorpskernwinkels was super, door hun aanwezigheid met kraampjes ontstond er een super gezellige minibraderie. Het was in één woord fantastisch!"

Ook het aanwezige publiek had zichtbaar genoten. "Een nieuwe traditie is geboren," werd al door menigeen gezegd. De commissie gaat er over bomen.

Foto's van de A-meezing vrijdag zijn te vinden op onze website: www.excelsiorboskoop.nl/a-meezing-vrijdag-laat-heel-boskoop-zingen/

De uitslag van de loterijtrekking vindt u op www.rotary.nl/boskoop/trekkingslijst of www.excelsior.nl/nieuws.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden