Koen (l) en Sam (r) met hun gouden medailles.
Koen (l) en Sam (r) met hun gouden medailles.

Boskoper Sam van der Loo Nederlands jeugdkampioen beachvolleybal

SCHEVENINGEN - Boskoper Sam van der Loo is het afgelopen weekeinde Nederlandse jeugdkampioen beachvolleybal geworden bij de jongens t/m 18 jaar. Of hij mee kon doen aan dit NK in het Scheveningse beachstadion was tot een week voor het toernooi onzeker vanwege het programma van Jeugd Oranje in de zaal. Toen bleek dat hij toch zou kunnen deelnemen, was gelegenheidspartner Koen Herrebout (Mijnsheerenland) gelukkig beschikbaar om samen te spelen.

In de eerste poulewedstrijd moesten de beide mannen nog een beetje aan elkaar wennen, leidend tot een verliespartij. De twee andere poulewedstrijden werden echter gewonnen, wat plaatsing voor de knock-out fase opleverde. Door twee winstpartijen werd daarin de halve finale bereikt, waarin het als eerste geplaatste duo Kees de Hoogh / Morris Koetse aan de overkant van het net stond. Sam en Koen groeiden in deze partij, die onder lastige omstandigheden (wind en regen) werd gespeeld, naar hun beste niveau van de dag. Ze wonnen met setstanden 21-17 en 21-12 en bereikten de finale. Daarin troffen ze opnieuw het koppel (Koen Grob / Niels Lipke) waarvan ze eerder op de dag verloren hadden. Sam en Koen gingen prima van start (21-15), zakten daarna wat weg (18-21), maar trokken de partij uiteindelijk gedecideerd naar zich toe (15-9). Goud!

De komende weken zal Sam nog een aantal toernooien spelen en hoopt hij een partner te vinden met voldoende ranglijstpunten om te kunnen deelnemen aan het NK voor mannen, dat op 23 t/m 25 augustus zal plaatsvinden, eveneens in Scheveningen.

In de leeftijdscategorie t/m 20 jaar bereikten Jasper de Jong en Jonas Oudijk de kwartfinale. Daarin kwamen ze uit tegen de latere winnaars van het zilver. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, maar toen hun tegenstanders er nog een schepje bovenop deden, bleken ze te sterk voor de beide Boskopers. Daardoor verlieten Jonas en Jasper het toernooi met een gedeelde vijfde plaats.

Meer berichten