Jasmijn de Jong van OBS de Populier uit Boskoop, smult van haar liefdesbroodje.
Jasmijn de Jong van OBS de Populier uit Boskoop, smult van haar liefdesbroodje. (Foto: )

Drie scholen ontwikkelen winnend jubileumbroodje voor jarige Bakkerij Visser

Bakkerij Visser bestaat 100 jaar en viert dit onder andere met de Jubileumscholenwedstrijd 'Ontwikkel een lekker tussendoorbroodje ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan'. Heel veel scholen zijn aan het bedenken en ontwikkelen geslagen en stuurden hun tussendoorbroodje in. Een jury heeft drie broodjes gekozen die doorgaan naar de finale zaterdag 7 september tijdens het jubileumfeest waar de plaatsen 1, 2 en 3 bekend worden gemaakt.

Alphen aan den Rijn - De bakkers van Bakkerij Visser hebben vannacht de drie finalistenbroodjes gebakken en zijn vandaag, maandag 8 juli, met alle proefbroodjes langsgegaan op de drie winnende scholen. Ze spraken daar met de winnaars en hebben de kinderen hun eigen bedachte broodjes laten proeven. Ook gaven de kinderen de bakkers enkele laatste tips om het broodje nog beter te maken.

De grote bakkerijtruck bezocht allereerst OBS De Populier in Boskoop die het 'Liefdes Broodje' bedacht; een zoet broodje met pitjes in hartvorm. Vervolgens ging het naar Alphen aan den Rijn, naar De Mare, waar groep 4 het Regenboogspikkel Broodje - met Smarties erop en erin - ontwikkelde. Als laatste deden de bakkers groep 1 / 2 ab van Basisschool J.P. Sweelinck aan met het 'Broodje 100' - in de vorm van een bakkersmuts, met banaan bovenin, chocolade onderin en versierd met een ouweltje - om te proeven.

In de zomervakantie gaat Bakkerij Visser de broodjes, met de laatste tips van de kinderen, verbeteren.

Trakteren

Donderdag 5 september is het vervolgens feest op de winnende scholen. Bakkerij Visser trakteert alle leerlingen van de drie scholen op een mooi gevuld broodtrommeltje met hierin de drie winnende broodjes en wat lekkers.

Nog leuker is het bezoek van de winnende groepen op vrijdagmorgen 6 september aan Bakkerij Visser waar de grote bakkerijtruck die dag voor de deur staat. De winnende groepen gaan in deze truck allemaal zelf wat lekkers bakken en krijgen daarna een kijkje in de grote bakkerij, waar elke week wel 265.000 broden en broodjes gebakken worden.

Tot slot is de bekendmaking van de nummers 1, 2 en 3 tijdens het grote jubileumfeest van Bakkerij Visser op zaterdag 7 september. De winnaar wint de hoofdprijs van 1.500 euro aan buitenspelmateriaal voor school; voor de tweede prijs is dit 1.000 euro en voor de derde prijs 500 euro aan buitenspelmateriaal. De bedenkers, leerkrachten en ouders zijn natuurlijk gast deze middag.

Grote verkoopactie

Middels een grote verkoopactie van zes broodjes per zakje gaan de leerlingen van de winnende scholen en andere scholen in Alphen aan den Rijn tenslotte de top 3-broodjes verkopen aan papa's en mama's, de buren en opa en oma. De totale opbrengst van deze actie is voor de scholen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden