V.l.n.r.: Sandra Bruinsma, Charlotte, Irma van Seeters, Eric Carree, Joan Vandehoek, Richard en Herman Middelkoop en Charlie.
V.l.n.r.: Sandra Bruinsma, Charlotte, Irma van Seeters, Eric Carree, Joan Vandehoek, Richard en Herman Middelkoop en Charlie. (Foto: Morvenna Goudkade)

Zaken doen op zonnig zomerfeestje

Morvenna Goudkade

Ondernemers bijeen in Boskoop

Bedrijven en organisaties kwamen massaal af op de zomerlancering van INTO business, donderdag in Flora Boskoop. De businessclub had voor de gelegenheid zowel de afdeling Alphen als Gouda uitgenodigd. En dus waren er middeleeuwse ambachtslieden uit Archeon en kaasmeisjes uit Gouda.

BOSKOOP - Werner van den Bosch van INTO business kan het zich niet beter wensen: prachtig zomers weer, stralende zon, een lusthof van rozen en een feestelijke stemming. De gezamenlijke lancering van de zomermagazines Alphen en Gouda begint een mooie traditie te worden. ''We doen het nu voor de vierde keer op deze manier," zegt Van den Bosch, in het Rosarium grenzend aan het monumentale Floragebouw. "Eén keer per jaar breng ik beide businessclubs bij elkaar en kunnen de leden van Alphen en Gouda ook met elkaar netwerken."

Met een blik op zijn gasten, die al geanimeerd met elkaar in gesprek zijn, onder het genot van een hapje, drankje en livemuziek: "Ik ga ze nu wel eerst naar binnen roepen, want in de theaterzaal hebben we nog het officiële gedeelte." Deze keer presenteren zowel ondernemersvereniging VOA uit Alphen, als Gouda Onderneemt uit de kaasstad, zich in de magazines. Reden voor Van den Bosch om de voorzitters, Eric Carree en Nico Voogt, aan de tand te voelen. Carree geeft aan dat VOA naar het algemeen belang kijkt, niet alleen het ondernemersbelang. "Als het goed gaat met Alphen, gaat het ook goed met ondernemers." Volgens Voogt is samenwerking belangrijk en spreken de voorzitters elkaar regelmatig. Ook de wethouders van Economische Zaken zijn goed bekend met elkaar. Gerard van As uit de gemeente Alphen en Michiel Bunnik uit Gouda, hebben geregeld contact. Van As vindt het positief dat er een HBO ICT opleiding komt in Gouda. "Dat is mooi voor de regio. In Alphen moeten wij dan niet ook zo'n opleiding starten, maar juist iets anders. Je moet het spreiden."

Eenmaal weer buiten, is er haring en Goudse kaas, kan er wijn geproefd worden en zijn er auto's te bewonderen. Advocate Iris Hilhorst praat met Karina Kleijn, zij heeft een ambulante mondzorgpraktijk. Sandra Bruinsma, directeur van Castellum, is er met salesmanager Joan Vandehoek. De Alphense dames haken aan bij Egbert Jan Blonk en Irma van Seeters van Grand Thornton Gouda. Uit Boskoop zijn accountant Herman Middelkoop en zoon Richard aanwezig.Jack en Monique Veldman van Archeon hebben historische ambachtslieden meegebracht. "Een middeleeuwse mandenmaker en een imker, levende geschiedenis," aldus Monique Veldman. Ook in historisch kostuum, maar nog helemaal actueel zijn de twee kaasmeisjes. "Wij stonden vandaag nog op de kaasmarkt in Gouda," vertelt Charlie (23), die samen met collega Charlotte (20) iedereen van de originele Goudse kaasblokjes voorziet. Charlotte mét muts en Charlie zonder. "Die ben ik per ongeluk vergeten, toen we heel snel hier naar toe gingen."

Meer berichten