Pedro Overmeer is voorzitter van zwembad De Hazelaar, daar wordt zondag het Haza Ibiza Feest gehouden. Iedereen is welkom.
Pedro Overmeer is voorzitter van zwembad De Hazelaar, daar wordt zondag het Haza Ibiza Feest gehouden. Iedereen is welkom. (Foto: Movenna Goudkade)

'Werken met een team vind ik geweldig'

Morvenna Goudkade

Vijftien jaar geleden kwam hij in Hazerswoude wonen en merkte al snel: iets voor je dorp doen, dat hoort erbij. Dus ging Pedro Overmeer (47) aan de slag bij zwembad De Hazelaar, helpen bij het schilderonderhoud. In 2016 werd hij gevraagd als voorzitter. Een kolfje naar zijn hand, want Pedro werkt heel graag met mensen. Hij heeft een leidinggevende baan in het bedrijfsleven en houdt ervan om met een team iets voor elkaar te krijgen. Al ontdekte hij wel dat leidinggeven aan een groep professionals anders in dan aan een groep vrijwilligers. Het zwembad is een grote passie geworden en Pedro is dan ook trots op het komende Haza Ibiza Feest. Op 7 juli is iedereen welkom bij de Hazelaar.

HAZERSWOUDE-DORP - Pedro is met echtgenote Maartje en de kinderen helemaal ingeburgerd in het dorp. Al koos hij Hazerswoude destijds vooral om praktische redenen. "Ik werkte in Amsterdam en vanuit Bleiswijk, waar we toen woonden, was dat ontzettend lastig aan te rijden," vertelt Pedro. Hij groeide op in Berkel en Rodenrijs en ontmoette Maartje in die omgeving. Eenmaal in Hazerswoude, ontdekt Pedro zwembad De Hazelaar. "Ik vond het meteen heel bijzonder: een zwembad zonder een cent subsidie dat volledig wordt gerund door vrijwilligers. Ik merkte ook dat het heel normaal was om je in te zetten voor het dorp. Dus toen heb ik me aangemeld voor het onderhoud van het zwembad, bij de schilderploeg."

Pedro maakt intussen carrière in het bedrijfsleven. Na opleidingen voor motorvoertuigen, transport en logistiek, wordt hij salesmanager in de grafische branche. Hij gebruikt zijn technisch inzicht en verkoopvaardigheden en mixt het met liefde voor leidinggeven. "Met een team zorgen dat je iets voor elkaar krijgt, dat vind ik geweldig."

De organisatie van het schilderwerk bij het zwembad is in die tijd voor verbetering vatbaar, merkt hij. ,,Er waren eerst maar een paar mensen in de schilderploeg, lang niet genoeg voor de klussen die gedaan moesten worden. Maar binnen no-time had ik een superleuke ploeg van zo'n 20 schilders bij elkaar. Ik begon met organiseren van het onderhoud, uiteindelijk was ik de hele club aan het organiseren, haha." Het zwembad miste structuur en een professionele uitstraling, legt hij uit. "Dat is iets wat tegenwoordig ook van vrijwilligersorganisaties wordt verlangd. Je moet steeds moderniseren en met je tijd meegaan." Als Pedro tot voorzitter wordt benoemd, kan hij nog veel gerichter met de toekomst van de Hazelaar aan de slag. Al is dat soms best een uitdaging. "We hebben 289 vrijwilligers, die zijn voor ons heel belangrijk. We willen dat de vrijwilligers zich thuis voelen bij de club, maar ook dat ze op een professionele manier werken, opgeleid zijn voor hun taken en een actieve houding en goede motivatie hebben. Daarom bieden we cursussen. aan. Het werk is niet vrijblijvend, want als zwembad moeten we aan allerlei eisen en regels voldoen." De Hazelaar heeft het de afgelopen weken bijzonder druk gehad, het mooie weer zorgde voor bezoekersrecords. Het Haza Ibiza Feest van komende zondag is een welkome afwisseling. Het programma, dat in het dorp op levensgrote banners wordt aangekondigd, biedt aquarobics, een duikworkshop en de Junior Triathlon. De populaire band Helemaal Top! komt optreden, er is een dj, een badeendenrace en kinderentertainment. "Het wordt een ontzettend leuke dag met sportiviteit en gezelligheid voor alle leeftijden."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@persgroep.nl

Meer berichten