Jeffrey Houtman organiseert op 23 augustus, samen met zijn team, de derde editie van Holygreen Festival. Nieuw is de muzikale HolyBattle. Inzendingen zijn vanaf nu welkom.
Jeffrey Houtman organiseert op 23 augustus, samen met zijn team, de derde editie van Holygreen Festival. Nieuw is de muzikale HolyBattle. Inzendingen zijn vanaf nu welkom. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Met Holygreen wil ik iets betekenen'

Morvenna Goudkade

Evenementen organiseren leek hem geweldig. Jeffrey Houtman (26) koos die afstudeerrichting tijdens zijn studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool, maar trad toch in de voetsporen van zijn vader Ron. De jonge ondernemer houdt zich bezig met transport en logistiek en runt diverse bedrijven vanaf het International Trade Center in Hazerswoude-Dorp. Als transporteur voor boomteeltbedrijven werkt Jeffrey nauw samen met de sector. Toen hij hoorde dat er plannen waren voor een muziekfestival met een 'groene insteek', bood hij direct zijn hulp aan. Inmiddels organiseert hij samen met zijn team op 23 augustus voor de derde keer Holygreen Festival. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

BOSKOOP/WADDINXVEEN - Jeffrey is opgegroeid in Boskoop, heeft zijn bedrijven in Hazerswoude-Dorp en woont met vriendin Milou in Waddinxveen. Al laat hij er geen misverstanden over bestaan: "We wonen mooi, maar ik ben en blijf een Boskoper, hoor."

Vader Ron Houtman begon in de kwekerij en belandde daarna in transport. Jeffrey studeerde Facility Management en vond vooral evenementen-organisatie erg leuk. "Maar toen ik in 2014 afstudeerde was er in die branche weinig te doen. Toen heb ik alsnog gekozen voor transport en logistiek."

Drie jaar geleden hoort hij over plannen voor een 'groen' muziekfestival. "Er werden wat jongeren gezocht die wilden meedenken. Ik was meteen enthousiast. Evenementen organiseren vond ik nog steeds geweldig." Holygreen Festival wordt geboren: een muziekfestival met tal van groene attracties. Het festival is met name bedoeld om jongeren te laten zien dat 'groen' niet suf en saai is, maar juist hip, stoer en trendy. Het wordt georganiseerd door een enthousiast groepje twintigers, naast hun baan of eigen bedrijf.

De eerste editie trok 500 bezoekers en kreeg lovende kritieken. Daarna werd de Stichting Holygreen opgericht, met Jeffrey als voorzitter. Op de tweede editie, vorig jaar, kwamen 1000 mensen af. Gaat die stijgende lijn zich voortzetten? "Als het aan ons ligt wel," zegt Jeffrey. "Onze ambitie is nu 2000 bezoekers. We proberen daarom grotere artiesten te boeken dan vorig jaar. Op onze headliner zullen veel jongeren afkomen, al kan ik nu nog geen naam noemen, het is nog niet volledig rond." Ook al is de line-up nog niet bekend gemaakt, de kaartverkoop is deze week wel van start gegaan met early bird tickets, bij Holygreen 'vroegbloeiers' geheten. Op de social media wordt al enthousiast gereageerd.

Vorig jaar had Jeffrey in de aanloop naar Holygreen een zware tijd, toen vader Ron plotseling overleed. Hij heeft het een plaatsje kunnen geven en zal zich ook dit jaar weer volledig inzetten voor het festival.

"Nieuw dit jaar is de HolyBattle, waarmee mensen een optreden kunnen winnen tijdens Holygreen, op de mainstage of in de Groene Kroeg. Het gaat dit keer niet alleen om dj's, zoals bij de DJ Contest vorig jaar, iedereen met een act kan meedoen, met gitaar, saxofoon, zang, pianospel, noem maar op. We noemen het 'the search for sound'. Tot 30 juni kunnen belangstellenden zich aan melden. Na voorselectie door een jury gaat de online battle van start, waarbij het publiek kan stemmen op hun favoriet."

Jeffrey word er blij van. "Met mijn bedrijven kan ik echt iets betekenen voor de groene sector. Dat wil ik ook met Holygreen, ik wil jongeren enthousiast maken voor groen."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@persgroep.nl

Meer berichten