Archeon zet zich in voor Groene Cirkel Bijenlandschap

Alphen aan den Rijn - Donderdagmiddag 6 juni vond de jaarlijkse bijeenkomst plaats in Museumpark Archeon van Groene Cirkel Bijenlandschap. Deze symbolische cirkel, gestart rondom Leiden, heeft zich inmiddels uitgebreid van Wassenaar tot en met de Bollenstreek en van Nieuwkoop tot aan de kust. Ook Alphen zet zich in met acties, zoals Steenbreek en bloeiende bermen, om een beter klimaat voor de (wilde) bij te scheppen. Als de groene gebieden tussen Alphen en Gouda intact worden gehouden, zijn er goede kansen om de Groene Cirkel uit te breiden naar zuidelijke richting, mits de balans van infrastructuur (door woningbouw en wegenplannen) niet verstoord wordt en nieuwe kansen voor groene verbindingen worden benut. In een gebied van wegen, industrie en woningbouw worden groene linten (bermen, natuurgebieden), waar mogelijk met elkaar verbonden om op deze wijze de (wilde) bijenstand te behouden en uit te breiden. Tevens gebeurt dit om de biodiversiteit te vergroten, wat ook weer ten goede komt aan vogels en de rustzoekende mens.

De middag in Archeon werd geopend door Laila Driessen, burgemeester van Leiderdorp, verder ingevuld door toespraken en workshops. Hoofdzaak is het belang van samenwerking tussen burgers, bedrijfsleven en politiek. Ruim honderd actief betrokkenen bezochten de middag en velen deden mee aan workshops en bezochten de informatiemarkt. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel en een hapje.

Nieuwe partners die de visie van Groene Cirkel Bijenlandschap ondertekenden zijn: Groei & Bloei, Staatsbosbeheer, JUB Holland (Biologische bloembollenteelt), Omgevingsdienst West Holland en Branchevereniging VHG (Groenprofessionals, hoveniers e.d.).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden