Opening natuurspeeltuin en nieuwe kavels Zwarte Pad Boskoop

Boskoop - Op donderdag 6 juni vond om 10.00 uur een symbolische opening plaats van vier nieuwe kavels aan het Zwarte Pad. De inrichting van deze kavels sluit aan bij de ruimtelijke visie van dit gebied. Op de eerste kavel is een natuurspeelplek gerealiseerd waar kinderen uit de naburige wijk Waterrijk en Snijdelwijk zich in een groene omgeving kunnen uitleven. Het naastgelegen kavel was gedurende vier decennia het domein voor basisschool De Akker. Schooltuintjes zorgden voor natuurbeleving o.l.v. Leo schinkel. De derde en vierde kavel waren jarenlang in huur bij vader en zoon Martin Versluis, inmiddels aangekocht door de gemeente. Met behoud van opstand aan het kopeind, opnieuw ingericht als bloemenweide met parkachtige inrichting.

Met selectief publiek werden twee naamborden geplaatst: Natuurspeelplek Duivenkavel en Schoolakkerbos. Herkenbaarheid door namen draagt bij aan vindbaarheid en veiligheid. Wethouders Kees van Velzen (recreatie) en GertJan Schotanus (openbaar gebied) herleefden hun jeugd door een ritje met de kabelbaan en de oversteek met het pontje. Bij de overtocht met overige bezoekers kwam niet iedereen er met droge voeten vanaf.

Op dit moment ontwikkelt zich een fraai bloemenveld met pioniers en ingezaaide planten, waaronder klaproos, korenbloem, margriet, raapzaad, phaselia en meer. Met aangepast beheer komt een bloemenroute Zwarte Pad weer een stap dichterbij, een lustoord voor bijen, hommels, vlinders en mensen in een groene strook tussen twee woonwijken en een goede (fiets)verbinding tussen Gouwebos en Bentwoud met verbindingskansen naar noord en zuid.

Samenstelling Hans van Dam. Verzending: Janny van Dam. Reacties: janny@countrygazette.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden