Nieuwigheden Garden Trials and Trade

NIeuwigheden Garden Trials and Trade 2019

Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Garden Trials and Trade en De Gouwe Koerier zijn niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.

Foto's van de noviteiten zijn te verkrijgen door een email te sturen naar Sandra van Tol via sandra@bizzcommunications.nl.

Clematis 'Evipo098' (SARAH ELIZABETH)

Clematis 'Evipo098' (SARAH ELIZABETH) is een langbloeiende Clematis. De roze bloemen bestaan uit zes tot zeven, puntige, kelkbladeren met mooi contrasterende rode helmknoppen. De bloemen verschijnen in grote getalen van de late lente tot het eind van de herfst. De plant is goed herbloeiend, groeit tot ongeveer 1,2 meter hoog en vereist stevige snoei. Deze Clematis is gewonnen door The Guernsey Clematis Nursery Ltd uit Vale (Guernsey) en is kwekersrechtelijk beschermd. Hoogeveen Plants uit Hazerswoude heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Clematis 'Evipo111' (TRANQUILITÉ)

Clematis 'Evipo111' (TRANQUILITÉ) is een aantrekkelijke rijkbloeiende clematis die vanwege zijn compacte groei zeer geschikt is voor de kleine tuin. De bloemen hebben lichtblauwe kelkbladeren met een lichte, tot wit vervagende nerf die mooi contrasteert met de roodbruine meeldraden. De plant is rijkbloeiend over een lange periode van de late lente tot de vroege herfst. De lichte kleur maakt dat de plant ook geplant kan worden tegen een achtergrond met donker blad of bij vrijstaande struiken of rozen in de tuin. De plant wordt zo'n 120 cm hoog en vereist stevige snoei. Deze Clematis is gewonnen door The Guernsey Clematis Nursery Ltd uit Vale (Guernsey) en is kwekersrechtelijk beschermd. Hoogeveen Plants uit Hazerswoude heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Clematis 'ST17333' (Multi Pink)

Clematis 'ST17333' (Multi Pink) is een mutant ontstaan uit de sterke Clematis 'Hagley Hybrid'. De plant is zeer gezond, en geeft al op jonge leeftijd een overvloed aan unieke half- tot geheel gevulde, lichtroze bloemen. Multi Pink is zowel voor in de tuin als in een pot op het balkon een aanwinst. De winner is Van der Starre BV uit Boskoop, die de plant ook heeft ingezonden voor de nieuwighedenkering.

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION)

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION) is een prachtige mooie, sterke Hydrangea macrophylla met grote roze (of blauwe) bloemen. De plant groeit kort en compact, hierdoor is behandeling met groeiregulatoren niet meer nodig tijdens de teelt. Het ras is geschikt als kamer en tuinplant. MAGICAL EVOLUTION is gevonden als mutant door Dijk – Van Dijk uit De Lier (NL), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Kolster bv uit Boskoop is de inzender en brengt de plant tevens in de handel.

Hydrangea macrophylla 'SchrollA20' (SPARKLING BLUE)

Hydrangea macrophylla 'SchrollA20' (SPARKLING BLUE) is een nieuwe rijkbloeiende Hydrangea met een sprankelende blauwe kleur, die aan iedere tak bloemen geeft. Dit soort is reblooming, wat betekent dat er het hele bloeiseizoen nieuwe bloemen zullen bloeien. Daarnaast verkleuren de bloemen ook nog eens schitterend. SPARKLING BLUE is gewonnen door Schroll Gartneriet Brylle ApS uit Årslev (Denemarken) en kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. De Jong Plant BV uit Boskoop brengt de plant vanaf 2020 in de handel en heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Hydrangea paniculata 'HYLV02' (WHITELIGHT®)

Hydrangea paniculata 'HYLV02' (WHITELIGHT®) is een van de eerste echte patio pluimhortensia-rassen. De plant groeit compact en makkelijk, is goed vertakkend en heeft donkergroen blad, wat mooi contrasteert met de witte bloemen. De bloemen beginnen lime kleurig, kleuren door naar crème en eindigen wit. In de herfst kleuren de bloemen door naar licht roze. De maximale hoogte van WHITELIGHT® is circa 1 meter. Door deze compacte groei leent WHITELIGHT® zich prima om op een terras te gebruiken, evenals voor vakbeplanting. Uiteraard kan WHITELIGHT® ook als solitair worden gebruikt. De winner is Nick van Rosmalen uit Velp (NL), kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Inzender is Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk die de plant ook in de handel brengt.

Itea virginica 'SMNIVDFC' (SCENTLOVE®)

Proven Winners® Itea virginica 'SMNIVDFC' (SCENTLOVE®) biedt het complete pakket! Heerlijk geurende grote witte bloemen in combinatie met glanzend blad en een uitzonderlijke herfstkleur zorgen ervoor dat deze compacte en zeer schaduwbestendige plant het hele seizoen interessant blijft. SCENTLOVE® is ook uitstekend geschikt om als vakbeplanting te gebruiken in de aanleg. De plant is zeer winterhard, en wordt zo'n 70 cm hoog en 90 cm breed. SCENTLOVE® is kwekersrechtelijk beschermd. Valkplant BV uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS)

Lomandra longifolia 'Roma 13' (WHITE SANDS) is een prachtige Lomandra met zacht bont blad en gele bloemen van april tot oktober. Belangrijkste kenmerken: Het lichtgekleurde blad zorgt voor een geweldig contrast in de tuin. De plant is zeer onderhoudsvriendelijk en winterhard. WHITE SANDS is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Robert Harrison uit Tynong (Australië). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp brengt de plant in de handel en heeft hem ingezonden voor de nieuwighedenkeuring.

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION)

Schizophragma hydrangeoides 'Minsnow3' (SNOW SENSATION) is een uitstekende verbetering van de soort, krachtiger, gemakkelijk te kweken en van jongs af aan zeer rijk bloeiend. De jonge scheuten zijn paars van kleur. In juni-juli is de plant bedekt met bloemen. Grote bloeiwijzen in tuilen van 15 tot 20 cm, bestaande uit hartvormige crèmewitte schutbladen, 3 tot 4 cm groot. De ovale en getande bladeren van 6 tot 12 cm zijn puntig of afgerond. Ze zijn donkergroen met een blauwachtig groene onderzijde en hebben rode bladstelen. Ook de scheuten zijn rood getint. Vormt kleine steunwortels waarmee de plant zich bevestigt. Ideaal om op een boomstam te klimmen. Kan ook tegen muren, schuttingen, hekjes of hekken. SNOW SENSATION is kwekersrechtelijk beschermd en gewonnen door Pépinières Minier uit Beaufort-en-Vallée (Frankrijk). Hoogeveen Plants BV uit Hazerswoude-Dorp heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Spirea japonica 'DAVCOP04' (Merlo Gold)

Spirea japonica 'DAVCOP04' (Merlo Gold) is een nieuwe introductie uit de compacte, rijkbloeiende en bijzonder verkleurende Spiraea Merlo serie. Het goudgele blad steekt in het voorjaar mooi af tegen de jonge vuurrode scheuten. In de zomer is het blad goudgeel. In juni verschijnt een paarse bloemenzee die helder afsteekt tegen het goudgele blad. Het blad verkleurt in de herfst langzaam naar rood. Merlo Gold is resistent tegen meeldauw en goed toe te passen als vakbeplanting of solitaire plant. Merlo Gold is kwekersrechtelijk beschermd en is gewonnen door Jean-Paul Davasse uit Angers, Frankrijk. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de nieuwighedenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster)

Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) is een zaailing van Weigela florida. Het lichtgroene blad van deze cultivar kan tot wel 25 cm lang worden! De plant wordt ongeveer 1.5 meter hoog. Lime Monster is goed winterhard en kan het best worden toegepast in vakbeplantingen. Maar ook als solitaire plant komt de Weigela florida 'BRS1' (Lime Monster) goed tot zijn recht. De plant is gewonnen door Bronislaw Szmit uit Ciechanow (Polen) en is kwekersrechtelijk beschermd. Van Vliet New Plants uit Stroe heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring en brengt hem tevens in de handel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden