Milou (met nr. 272) levert strijd op de 1000 meter.
Milou (met nr. 272) levert strijd op de 1000 meter. (Foto: Lars Beukenkamp)

Milou en Hilde goed in vorm op NK Inline-skaten

Milou de Lange (Kadet) en Hilde Houtzager (Junior A) kunnen met trots terugkijken op drie fantastische dagen inline-skaten tijdens het Nederlands Kampioenschap baan/weg op 30 mei, 31 mei en 1 juni.

Regio - Beide dames van de Boskoopse IJsclub Otweg hadden zich geselecteerd voor alle onderdelen. Op de baan zijn dat de 200, 500 en 1000 meter, de afvalkoers en de puntenkoers. Op de weg rijden de inline-skaters de one lap (1 ronde) en de puntenkoers. Donderdag en vrijdag vonden de wedstrijden plaats op de supersnelle Sjoerd Huisman-piste in Wervershoof. Zaterdag werden de baan onderdelen gereden op het wegparcours in Medemblik.

Milou en Hilde streden tijdens dit evenement met de Nederlandse inline-top om de nationale titels. Milou liet zeer sterke wedstrijden zien op zowel de sprint als op de lange afstand. Haar beste onderdeel was de one lap waar zij als vijfde eindigde. Milou zette maar liefst vijf top 10-noteringen op haar naam. Ook Hilde reed goede wedstrijden. Haar beste onderdeel bleek de 200m tijdrit met een prima twaalfde plaats.

Meer berichten