V.l.n.r. manager Marja Lambregts, diëtist Patricia Vermeulen, huisarts Carlo van Tol en wijkcoach Janine Luijk.
V.l.n.r. manager Marja Lambregts, diëtist Patricia Vermeulen, huisarts Carlo van Tol en wijkcoach Janine Luijk. (Foto: Morvenna Goudkade)

Alles over gezond op Gezondheidsmarkt

Morvenna Goudkade

Ter ere van 10 jaar Gezond Boskoop

Meer weten over bewegen of gezonde voeding? Op zoek naar informatie over diabetes? Vragen over dementie? Voor mensen die iets willen weten over gezondheid of benieuwd zijn wat er allemaal mogelijk is, wordt op 10 mei in Boskoop de Gezondheidsmarkt georganiseerd.

BOSKOOP - De Gezondheidsmarkt is een initiatief van Stichting Gezond Boskoop, ter ere van het tienjarig bestaan. Huisarts Carlo van Tol was een van de oprichters. Zijn praktijk is gevestigd in het Medisch Centrum Parklaan, een voormalig stations-complex dat tien jaar geleden in gebruik werd genomen als gezondheidscentrum. "Toen we begonnen in dit pand, kwamen er drie huisartsenpraktijken, een apotheek en andere eerstelijnszorgverleners onder één dak. We gingen met elkaar samenwerken en dat beviel zo goed dat we de Stichting Gezond Boskoop hebben opgericht, waarbij veel Boskoopse zorgverleners zijn aangesloten. Op deze manier kunnen we met elkaar goede zorg bieden." Patricia Vermeulen van Diëtistenpraktijk Boskoop weet nog hoe het begon. "Als zorgverleners hielden we lunchbijeenkomsten, waarin we informatie konden uitwisselen, daaruit zijn werkgroepen ontstaan en vervolgens is het steeds verder uitgebreid." Vermeulen is enthousiast over Gezond Boskoop, waarbij ook fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten, psychologen en oefentherapeuten betrokken zijn. "Voor allerlei medische en psychosociale problematiek is er een gezamenlijke aanpak." De patiënt staat centraal benadrukt ze. "We willen geen ivoren torens of papieren tijgers.Daarom werken we samen met een cliëntenraad.".Enkele jaren geleden is ook het welzijnswerk aangehaakt. Wijkcoach Janine Luijk van TOM in de buurt schuift regelmatig aan bij de overlegbijeenkomsten. Dit alles wordt in goede banen geleid door Marja Lambregts, manager bij de Stichting. "Ik organiseer de samenwerking van de zorgverleners," vertelt Lambregts, die ook druk is met de voorbereiding van de Gezondheidsmarkt. "We hopen dat veel Boskopers een kijkje komen nemen."

Koolhydratenspel en levenstestament

De Gezondheidsmarkt Boskoop wordt gehouden op 10 mei van 13:30-17:00 uur in de Bethelkerk aan de Boomgaard. De opening wordt verricht door huisarts Rob van Wiechen, voorzitter St. Gezond Boskoop. Op de markt kunnen bezoekers een healthcheck laten doen, meedoen aan het koolhydratenspel en zich laten voorlichten over gezond leven en zorgverlening: van wijkverpleging tot verslavingszorg, van hulpmiddelen tot de notaris met het levenstestament. Ook de gemeente Alphen is aanwezig. Toegang gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden