De 170 blije kinderen die tijdens de meivakantie meededen aan de 5e editie van de WvE Voetbalpromotiedagen.
De 170 blije kinderen die tijdens de meivakantie meededen aan de 5e editie van de WvE Voetbalpromotiedagen. (Foto: Piet Goudriaan)

WvE Voetbalpromotiedagen een succes

Nikki Nederhoff

Op naar volgend jaar!

De vijfde editie van de jaarlijkse WvE Voetbalpromotiedagen op 29 april, 30 april en 1 mei was opnieuw een groot succes! Dit jaar deden maar liefst 170 enthousiaste kinderen mee. Veel blije gezichtjes tijdens deze drie dagen op het Floreant-terrein.

BOSKOOP - Tijdens de drie dagen hielpen meer dan vijftig betrokken vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Ook zijn er veel Boskoopse bedrijven die sponsor zijn. Zo'n evenement als de WvE Voetbalpromotiedagen vraagt natuurlijk maanden aan voorbereidingen. Melanie van Egmond, schoondochter van de grondlegger Wim van Egmond (WvE), is bestuurslid sinds het eerste uur. "De dagen waren weer super! Ook al zijn we pas net klaar, we denken alweer vooruit. We hebben dringend nieuwe bestuursleden nodig om dit niet de laatste editie te laten zijn. Dan zou de geschiedenis zich herhalen en dat zou echt zonde zijn."

"De WvE Voetbalpromotiedagen zijn een vervolg op een lange traditie en een eerbetoon aan mijn schoonvader Wim van Egmond. Toen hij ernstig ziek was, sprak hij de wens uit dat de voetbalpromotiedagen zouden terugkeren. Hijzelf had die jarenlang georganiseerd, tot 2008. Helaas was er toen niemand die het stokje wilde overnemen. Op initiatief van Niels van Vliet (bestuurslid tot en met editie 4, 2018) werd het kinderfestijn in 2015 nieuw leven ingeblazen. De WvE Voetbalpromotiedagen zijn omgeturnd naar het evenement zoals het nu is: zo veel mogelijk kinderen op een laagdrempelig niveau plezier laten beleven aan sport!"

"De voorbereidingen beginnen vaak al in het najaar en we zijn met een klein bestuur van nu nog maar vier mensen. Iedereen doet dit natuurlijk naast zijn of haar werk, gezin en sport, dus het is goed plannen om alles op tijd te regelen. Naast het organiseren van het programma, blijkt het ieder jaar een grotere uitdaging om genoeg vrijwilligers te vinden die tijdens de dagen zelf helpen. We zijn dan ook enorm blij en trots dat het weer is gelukt! Dit jaar hebben we voor het eerst echt een noodoproep op onze Facebook-pagina moeten doen. We willen natuurlijk niet alleen gezellige dagen organiseren, maar het moet ook veilig en verantwoord zijn. Het was even spannend of we het evenement door konden laten gaan, maar gelukkig hebben we op de valreep genoeg vrijwilligers weten te verzamelen. En nu voelen we de spanning omdat er nieuwe bestuursleden nodig zijn. Een deel van het huidige bestuur – waaronder ik – wil het stokje graag overdragen. Na vijf jaar is het tijd voor een frisse wind, nieuwe ideeën. Waar we het voor doen? Drie dagen met 170 blije gezichtjes, dikke knuffels en de vraag of ze volgend jaar weer mogen komen!"

Oproep

Ben jij een van de nieuwe bestuursleden die de WvE Voetbalpromotiedagen nodig heeft of wil je graag meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@wvevoetbalpromotiedagen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden