Van spijkerbroek hangen tot zaklopen en van koek happen tot sjoelen. Er waren maar liefst 11 stempels te verdienen. Foto: Nikki Nederhoff
Van spijkerbroek hangen tot zaklopen en van koek happen tot sjoelen. Er waren maar liefst 11 stempels te verdienen. Foto: Nikki Nederhoff (Foto: Nikki Nederhoff )

Ondernemende kids op Koningsdag

Dorpse gezelligheid

Natuurlijk vierde ook Boskoop op 27 april de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. De weergoden hielden iedereen tot het laatste moment in spanning: zou het gaan regenen of viel het allemaal mee? Alhoewel de temperatuur niet erg aangenaam aanvoelde door de aanhoudende koude wind, lieten jong en oud zich zeker niet weerhouden. Droog weer en zelfs een heerlijk zonnetje voerde in Boskoop de boventoon tijdens Koningsdag 2019.

Boskoop - De Boskoopse Koningsdag is altijd een gezellige dag met veel familie en vrienden én vol met tradities die we graag in ere houden met elkaar. We smullen van oranje tompoucen van de bakker en de gezellige aubade wordt traditiegetrouw muzikaal begeleid door Harmonie Excelsior Boskoop, Die Gouwe Sanghers en Scoutingband de Schouw.

Daarnaast de kleedjesmarkt op het dorp en de Scouting Mr. van Daalgroep die de Oudhollandse spelletjes bemensten. Tel daar het Rad van avontuur van Rotary Club Boskoop bij op en je hebt de basis ingrediënten van Boskoop en Koningsdag te pakken. Ook was er iets in ere hersteld. Sommige mensen weten het misschien nog wel: met een versierde fiets in een optocht naar de aubade. Dit jaar hebben de Dorpskern Winkeliers dit leuke concept nieuw leven in geblazen. En met succes: ondanks de wisselvallige weersverwachting trotseerden 50 fietsertjes met hun mooie oranje versierde fietsen naar de aubade.

De kleedjesmarkt in het Centrum bood de ondernemers van de toekomst de kans om hun waar voor een mooie prijs te slijten. Zowel de kinderen met hun spulletjes als de potentiële kopers kwamen en vonden elkaar. Natuurlijk werd er flink onderhandeld over de prijs. Grappig om te zien hoe de ondernemers van de toekomst tijdens Koningsdag hun eerste ervaringen op doen.

Van spijkerbroek hangen tot zaklopen en van koek happen tot sjoelen. Maar liefst 11 stempels waren er te verdienen voor de stempelkaart. Vol enthousiasme gingen de kinderen fanatiek aan de slag en natuurlijk ook een ijsje bij Janssen halen.

Tekst en foto: Nikki Nederhoff

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden