Snollebollekes tijdens de Foute Avond van Haaspop, zondag 21 april.
Snollebollekes tijdens de Foute Avond van Haaspop, zondag 21 april.

Elke avond een fantastische sfeer!

BOSKOOP - De eerste editie van Haaspop mag met ruim 2200 bezoekers een groot succes genoemd worden. Niet alleen door het aantal bezoekers, maar ook door de goede sfeer, geweldige optredens en het grote feest dat elke avond gevierd werd.

De vrijdag begon direct goed. Je voelde het hoge testosteron gehalte zodra je de zaal binnenkwam. Ruige mannelijke bands, een biertje erbij en ook het pitten mocht niet ontbreken. Bökkers en Mooi Wark hebben het dak eraf gespeeld. Bökkers zette een mooie set neer waarin hun hits, nummers van het nieuwe album Leaven in de Brouweri-je en nummers van Jovink en de Voederbietels afgewisseld werden. Voor leadzanger Hendrik Jan Bökkers was het podium niet groot genoeg, vanaf het balkon gaf hij de zaal een serenade. Met de nummers van Mooi Wark werd uit volle borst meegezongen. Het nummer In de blote kont mocht niet ontbreken.

De Hollandse Avond op zaterdag is van begin tot eind feest geweest. Deze avond wist zowel jong als oud te bekoren. Het optreden van Wolter Kroes mag wel het hoogtepunt van de avond genoemd worden. Hij zorgde van begin tot eind voor een feestende zaal met als uitschieter het nummer Viva Hollandia. Misschien ligt het aan het huidige succes van het Nederlands voetbal, want het nummer werd vol overgave meegezongen.

Daarna was het de beurt aan de afsluiter van de avond, Tino Martin. Elke keer dat zijn naam genoemd werd klonk er gegil uit de zaal. Zodra Tino Martin het podium op liep ging het gehele publiek nog net even verder naar voren staan.

De zondag stond in het teken van foute muziek. De QMusic DJs zorgden voor een groot feest. Barry Badpak en Snollebollekes kregen met hun nummers de gehele zaal in beweging. Alles werd opgevolgd 1, 2, 3, schoppen en lopen, we gaan omlaag omlaag omlaag, springen nondeju en natuurlijk van links naar rechts.

Organisator Ronald Dufais is nog aan het nagenieten. Om drie avonden lang een volle zaal te zien waar mensen het naar hun zin hebben, daar doe je het voor. Een vervolg volgend jaar Pasen wordt dan ook zeker niet uitgesloten geeft Ronald Dufais aan. Er wordt al nagedacht over de volgende line-up. Dit smaakt naar meer!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden