Wethouder Gert-Jan Schotanus.
Wethouder Gert-Jan Schotanus. (Foto: YOUDID.nl)

B&W komt naar u toe!

Hans Willering

Het gebeurt niet vaak dat inwoners van een stad de gelegenheid krijgen direct te spreken met de burgemeester en wethouders van de stad. Maar Alphen aan den Rijn maakt het wel mogelijk.

Alphen aan den Rijn - In elf sessies gaan burgemeester en wethouders de verschillende wijken af om daar in gesprek te gaan met de bewoners. Via de media worden de inwoners uitgenodigd om naar een locatie in de wijk te komen waar de gesprekken plaatsvinden.

Wethouder Gert-Jan Schotanus geeft een toelichting. "Wij willen graag direct van de inwoners horen wat er bij hen leeft en welke zorgen zij hebben.De bijeenkomst wordt geopend door de burgemeester. De bezoekers kunnen aan tafel rechtstreeks spreken met een wethouder of raadsheer. Tussendoor is er nog een ontspanningsmoment via een (pub)quiz. Er komen dan vragen aan de orde die specifiek voor deze wijk/buurt gelden."

De bezoekers kunnen een kaartje invullen met hun opmerkingen en vragen. Ook kunnen ze op het kaartje contactgegevens vermelden. Wethouder Schotanus: "Wij proberen direct te reageren op de vragen die gesteld worden. Dat lukt niet altijd, soms moeten andere overheden benaderd worden, bijvoorbeeld een Waterschap, dan kan het wat langer duren. Raden en commissieleden zijn ook aanwezig op de sessie, dus er kan veel informatie gegeven worden."

Wijkcomités en buurtverenigingen zijn ook betrokken bij de organisatie. Zij verzorgen voorafgaand aan de bijeenkomst een programma voor het college. De sessies beginnen om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur. De data van alle bijeenkomsten zijn vastgesteld, telkens om de twee weken. Dit gebeurt onder de noemer 'speeddating'. Wethouder Schotanus: "Wij hopen veel inwoners te ontmoeten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden