Floreant beperkte zich in de tweede helft tot het verdedigen van de voorsprong en ging uiteindelijk als gelukkige overwinnaar van het veld.
Floreant beperkte zich in de tweede helft tot het verdedigen van de voorsprong en ging uiteindelijk als gelukkige overwinnaar van het veld. (Foto: )

Boys laat Floreant ontsnappen

Leo van der Pot

De derby tegen Floreant heeft Hazerswoudse Boys geen punten opgeleverd, maar dat had gezien het prima positiespel na rust prima gekund. Doelman Gregory Smeenk hield zijn team op de been met een aantal fantastische reddingen waardoor Floreant de voor rust opgebouwde voorsprong van 2-1 niet meer uit handen gaf.

Boskoop - Al in de zevende minuut kwam Floreant op voorsprong toen spits Roy Monissen een voorzet van Larsse Verbeek beheerst binnentikte. Boys kwam beter in het spel en in de veertiende minuut kwam Ivo Vogelaar uit een pass van Joris van Zanten alleen voor de doelman en schoot beheerst de 1-1 binnen. In de 25e minuut kwam Floreant toch weer op voorsprong toen Patrick van der Reest mistastte op een hoge voorzet en Luuk Speijer de 2-1 makkelijk kon binnen schieten.

Na de rust was Hazerswoudse Boys direct de bovenliggende partij en kreeg de thuisploeg haast geen kans meer om van de eigen helft te komen. In de 55e minuut werd een inzet van Ivo Vogelaar op miraculeuze wijze op de doellijn gered door Gregory Smeenk. Ook op een kopbal van Duco Rens en inzet van Leo de Ruiter hield de uitblinkende doelman zijn team in de wedstrijd. Het slot van het duel werd bepaald door het geven van onnodige gele kaarten door scheidsrechter René Sinke die op deze wijze zijn macht probeerde uit te stralen, maar juist daardoor de irritaties over en weer aanwakkerde en het onvriendelijker werd in het veld. Floreant beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en ging als gelukkige overwinnaar van het veld en bleef daardoor ongeslagen koploper in de derde periode. De Boys kregen na afloop de complimenten over het goede spel van de tweede helft, maar konden met lege handen huiswaarts.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden