Er was onder de dierenvrienden ook niemand die aanbood de factuur dan maar voor haar te betalen. Foto's: model chihuahua
Er was onder de dierenvrienden ook niemand die aanbood de factuur dan maar voor haar te betalen. Foto's: model chihuahua (Foto: )

Geen geld voor operatie? Dan maar afstand doen!

Debbie de Geus

De vriend van de stamgast laat hun vijf maanden oude chihuahua uit. Dit is een hondje van een heel klein ras. Het beestje springt bij zijn baas uit zijn handen en komt hard op de grond terecht. Direct te zien is dat zijn pootje in een rare stand staat dus gaan ze naar de dichtsbijzijnde dierenarts.

Boskoop - De arts maakt een foto en het pootje blijkt op twee plaatsen gebroken. Kosten om de hond te helpen: € 3000,- Het baasje heeft dit niet dus de dierenarts ziet geen andere oplossing dan de hond een spuitje te geven.
Geëmotioneerd geeft het baasje hiervoor toestemming. Maar gelukkig: de assistente heeft ineens nog een andere oplossing. Ze kunnen de hond gratis opereren, maar dan moeten ze het hondje wel afstaan. Én de rekening van de foto en van het spuitje betalen, ook al gaat hij die niet krijgen. Baas ziet geen andere uitweg en wil dat zijn hondje blijft leven, dus dan maar afstaan. Het e-mailadres waar de factuur naar toe kan worden achtergelaten, net als het hondje.
Eenmaal thuis, en enigszins bekomen van de schrik, kunnen zij echter niet bevatten dat als je je hond afstaat er dan wel gratis geopereerd kan worden. En waarom betalen voor een spuit die de hond niet gaat krijgen? Na het weekend belt de dierenarts. Of de factuur van €300,- is aangekomen en of deze voldaan kan worden. Het baasje informeert naar zijn hondje en wat blijkt: er heeft geen operatie plaatsgevonden, want opereren doen ze zelf niet, dat besteden ze uit, maar het pootje zit in het gips. Over zes weken wordt er gekeken of dit zal helpen en mocht dit niet het geval zijn, dan word de poot geamputeerd. Wat raar, deze behandelingen is goedkoper dan opereren, waarom heeft zij die optie niet besproken? Feit blijft dat de hond nu is afgestaan en terughalen kan niet meer. Ze is dus haar hond kwijt.

Ze doet haar verhaal, maar is bang voor reacties, want de reacties die ze die dag gekregen heeft waren niet allemaal even positief. Zo was er iemand die het maar raar vond dat ze die € 3000,- niet even betaalde, je laat je kind toch ook niet inslapen als die een gebroken been heeft? Nee, natuurlijk niet, maar een hond is geen kind, en het geld groeit niet aan een boom. Er was onder de dierenvrienden ook niet één enkel persoon die aanbood de factuur dan maar voor haar te betalen dus het is niet zo'n hele rare optie die ze uit nood heeft moeten kiezen.
De dierenarts, die overigens niet in Boskoop zit maar wel hier vlak bij, verkoopt ook het voer wat onze hond eet. De hond die over de stamtafel waakt is groot geworden van hun voer. Als we straks bij twee zakken voer een gratis Chihauhau krijgen, weten wij waar hij vandaan komt.

Verhalen van echte Boskopers

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden