Hazerswoudse Boys verslaat Roodenburg in slotfase

Na een prima eerste helft waarin het team van Wilco Wapenaar verzuimde om ruim afstand te nemen van Roodenburg en zelfs nog de gelijkmaker moest verwerken en met 1-1 de rust inging. Was de tweede helft van een minder gehalte maar de spanning vergoede veel en beide teams gingen vol voor de winst maar uiteindelijk gingen de Boys als terechte winnaar van het veld met een 1-3 overwinning.

De Boys startte fel aan het duel en probeerde de verdediging van Roodenburg direct onder druk te zetten. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden maar pas in de 20e minuut werd de score geopend door een hakbal van Leo de Ruiter op een voorzet van Vito Martens en zette zo de stand op 0-1. Kort hierna leek Leo de Ruiter de 0-2 aan te tekenen maar de goal werd onterecht afgefloten voor buitenspel. De daaropvolgende aanval werd op miraculeuze wijze uit het doel gewerkt door doelman Mike Armitage en zoals het dan vaak gaat in dit soort wedstrijden valt zo maar aan de andere kant de gelijkmaker en deze werd fraai ingekopt door Adelhak Bouchnafa. De Boys probeerde nog voor rust om wederom op voorsprong te komen maar het vizier van Vito Martens stond niet op scherp en zodoende gingen beide teams rusten met een 1-1 stand.

In het begin van de tweede helft kreeg Roodenburg iets meer grip op het spel van de Boys en kwam een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Patrick van der Reest, maar kon niet tot score komen. De Boys grepen daarna weer het initiatief maar de eindpass ontbrak en de tijd vorderde. Trainer Wilco Wapenaar bracht eerst Lennart Hartman in voor Robby Kraan en kort hierna werd Ivo Vogelaar gewisseld voor Duco Rens om het slotoffensief nog meer gestalte te geven werd verdediger Tom Roeloffs naar de kant gehaald voor Joris van Zanten die kort achter de spitsen ging spelen. Het zat de Boys niet mee en constant stond de uitblinkende doelman Mike Armitage in de weg en zelfs bij een prima inzet van Duco Rens had hij de hulp van de doelpaal nodig. Een waar bombardement volge op het doel van Roodenburg en de ene corner volgde de andere op en vlak voor tijd wist Leo de Ruiter van dichtbij de 1-2 over de doellijn te werken en de bevrijdende voorsprong voor de Boys op het scorebord te zetten. In blessuretijd kreeg aanvoerder Justin Meijer de kans om de uit een strafschop de wedstrijd op slot te gooien maar hij schoot snoeihard op de paal. Bij de volgende aanval was de verder prima fluitende scheidsrechter Jean Paul Jager uit Hillegom het even kwijt toen de Boys een ingooi mochten nemen en daaruit scoorde maar omdat Roodenburg ook dacht dat zij recht op de ingooi hadden en dus niks deden moesten de Boys de ingooi opnieuw nemen, kortom een verwarrende situatie die door de toeschouwers en begeleiding niet werd begrepen! De Boys lieten zich echter niet van de wijs brengen en uit een voorzet van Duco Rens scoorde Leo de Ruiter zijn hattrick en zette de stand op 1-3. Kort hierna floot scheidsrechter Jager voor het einde van de wedstrijd en konden de meegereisde supporters van Hazerswoudse Boys tevreden huiswaarts keren.

Volgende week ontvangen de Boys het een plaats hoger genoteerde Woubrugge en kan het team van Wilco Wapenaar revanche nemen op de onterechte nederlaag in de heen wedstrijd.

Door Leo van der Pot

Meer berichten