Anouk Hoogendijk prijsuitreiker bij Luilakvoetbal

BOSKOOP – De Stichting Luilakvoetbal Boskoop heeft voor het 64ste toernooi Anouk Hoogendijk gestrikt als prijsuitreiker. Op zaterdag 8 juni zal zij na het jaarlijkse Luilaktoernooi de prijzen overhandigen aan de deelnemende teams.

Hoogendijk is een voormalig voetbalster, die in Oranje tot 103 interlands kwam. In 2004 debuteerde de verdediger annex middenvelder van onder meer Ajax voor het Nederlandse team. Een van haar finest moments was het benutten van de beslissende penalty op het EK van 2009 waardoor Nederland de halve finale bereikte.

Na haar actieve loopbaan is Hoogendijk een uithangbord voor het Nederlandse vrouwenvoetbal gebleven. En dat is ook de reden dat de Stichting Luilakvoetbal Boskoop blij is met het vastleggen van dit boegbeeld. Al ver voordat het vrouwenvoetbal in Nederland zo populair was als nu, deden er aan Luilak al geregeld net zoveel of zelfs meer meiden dan jongens mee. Met het WK in Frankrijk van komende zomer op komst brak daarom het geschikte moment aan om een van die boegbeelden, en een van de voorbeelden van al die deelnemende meiden, naar Boskoop te halen. Oranje is als Europees kampioen op dat toernooi een van de outsiders voor de zege.

In haar rol als prijsuitreiker is Anouk Hoogendijk de opvolger van Frank de Boer, die vorig jaar de prijzen uitreikte.

Op 8 juni zal om 03.00 uur het toernooi officieel in gang geschoten worden. Vanaf die eerste balomwenteling zal er continu op acht velden gevoetbald worden tot en met 12.00 uur, waarna de prijsuitreiking het traditionele slotakkoord is van het 64ste toernooi is. De prijsuitreiking zal rond 12.30 beginnen en ongeveer een uur in beslag nemen.

Inschrijving 10 april
Woensdag 10 april kunnen de teams die deel willen nemen aan het Luilak-toernooi zich inschrijven in de kantine van Floreant. Vorige week zijn de daarvoor benodigde inschrijfformulieren afgehaald. In een later stadium zal dan bekend worden hoeveel teams er meedoen en of er net als vorig jaar meer meiden dan jongens mee zullen doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden