Zuid-Hollandse winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd is Nienke Nagtegaal uit Boskoop

Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Nienke Nagtegaal van de Rehobothschool uit Boskoop op 3 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 22 mei aanstaande zal Nienke de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in Schouwburg Amstelveen. Daar zal Nienke het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang 'De Nationale Voorleeskampioen 2019' noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2019 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Nienke las een fragment voor uit het boek Gips van Anna Woltz.

Ruim 425 deelnemers in Zuid-Holland

Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Nienke het moeten opnemen tegen maar liefst ruim 425 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.000 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de zesentwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via onze website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden