Chubby Checker of Bill Haley? Agaath, Toos, Annemiek en Truus uit Hazerswoude-Dorp tijdens de muzikale bingo.
Chubby Checker of Bill Haley? Agaath, Toos, Annemiek en Truus uit Hazerswoude-Dorp tijdens de muzikale bingo. (Foto: Morvenna Goudkade)

Muzikale Meet&Greet is 'een leuk uitje'

Morvenna Goudkade

Ontmoetingsclub voor ouderen

Zondagmiddag bij Grandcafé De Hoek in Boskoop. De ene klassieker na de andere klinkt uit de luidsprekers. Een groep senioren is druk bezig met bingoformulieren. Is het Chubby Checker of Bill Haley? De Meet&Greet, ontmoetingsmiddag voor alleengaande ouderen, is in volle gang.

BOSKOOP – De Meet&Greet is een rondreizende ontmoetingsclub, want de bijeenkomsten zijn steeds op een andere plek. "De vorige keren waren we bij Gewoon Bij Winny en bij Jeu de Boer," vertelt organisator Ans Nijkamp.. Samen met haar collega's Annie Lourier, Joke Zuidam en Gerda van Egmond runt ze de club. Hun trouwe bezoekers zijn vooral zestigers en zeventigers. "Elke laatste zondag van de maand houden we een gezellige bijeenkomst."

Bij de Meet&Greet in Grandcafé De Hoek heeft eigenaar Fred Noorlander zich opgeworpen als showmaster met een zelfbedachte muzikale bingo. "Ik noem het de Swingo. Ik draai allerlei muziek uit de jonge jaren van de deelnemers. Er mag ook gedanst worden." Dat laten de bezoekers zich geen twee keer zeggen. Bij The Hucklebuck van Chubby Checker gaan de voetjes van de vloer. De verslaggeefster schuift aan bij een tafeltje met vier dames uit Hazerswoude-Dorp: Truus van Vliet, Annemiek van Schie en de schoonzusjes Toos Verbeij en Agaath Verbeij. "Waarom we hier zijn? Het is gezellig," zegt Truus. "Het is een leuk uitje op de zondagmiddag." Annemiek vindt het fijn dat de bijeenkomsten bedoeld zijn voor alleengaanden. ''Wij zijn allemaal weduwvrouwen." De vriendinnen proberen alle artiesten die voorbij komen in de Swingo te raden, soms best lastig. "Geen idee wie dit zijn. Gerry & The Pacemakers?"

Showmaster Fred is in zijn element, echtgenote Joke doet af en toe een dansje mee. De bezoekers hebben het naar hun zin, er wordt nog een glaasje wijn of een biertje besteld. Nancy Sinatra komt voorbij met These Boots Are Made for Walking en Scott McKenzie met San Francisco, alle nummers worden meegezongen. De Meet&Greet kan nu al niet meer stuk.

Meet&Greet

De Meet&Greet is een initiatief van Actief Rijnwoude. Iedere laatste zondag van de maand wordt er in een horeca-gelegenheid in de regio een inloopcafé georganiseerd voor alleengaande ouderen. Iets drinken, een praatje en een leuke activiteit. Doel is om gezellig met elkaar iets te ondernemen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen. Toegang is gratis, drankjes en overige consumpties voor eigen rekening. Kijk op actief-rijnwoude.nl

Meer berichten