Marjolein van Tienhoven met haar Paashaas-mascotte. De Boskoopse organiseert met Pasen  het nieuwe festival Haaspop.
Marjolein van Tienhoven met haar Paashaas-mascotte. De Boskoopse organiseert met Pasen het nieuwe festival Haaspop. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Ik organiseer heel graag evenementen'

Morvenna Goudkade

Toen ze begon aan haar opleiding Leisure Management, dacht Marjolein van Tienhoven (30) dat ze vooral sportevenementen zou gaan organiseren. Sport was immers altijd haar passie. Tennissen deed ze al van jongs af aan en later kwam er nog van alles bij: snowboarden, kitesurfen, jetskiën, noem maar op. Maar het liep anders, want Marjolein had al sinds haar studie een bijbaantje bij Dufais Catering & Events in Boskoop en na haar afstuderen werd ze gevraagd of ze kon blijven. Marjolein organiseert nu met veel plezier feesten, partijen en bruiloften. Ook is ze betrokken bij alle muziekfestivals. Haar nieuwste uitdaging? Haaspop, een driedaags festival met Pasen.

BOSKOOP – Marjolein woont al haar hele leven in Boskoop, al zoekt ze regelmatig verre oorden op. Australië, Nieuw-Zeeland en Maleisië werden al door haar bezocht. En dan blijft het niet bij een wandelingetje. "Op reis hou ik wel van sportief bezig zijn, een beetje surfen, raften of bungeejumpen."

Al houdt ze van verre reizen, Marjolein komt altijd weer terug naar 'het dorp', waar ze tegenwoordig samenwoont met haar vriend. "Ik vind het leuk dat ik in Boskoop woon, het is een heel leuk dorp. Er zijn veel verenigingen en er wordt veel georganiseerd. Zelf ben ik ook actief in het verenigingsleven. Ik organiseer heel graag evenementen. Dat doe ik voor mijn werk en bij mijn clubs. Dat zijn tegenwoordig vooral tennisevenementen." Toen ze Leisure Management ging studeren in Rotterdam, was haar plan om daarna in de sportbranche te gaan werken. "Maar bij Dufais had ik al zulk leuk werk. Mijn bijbaantje als horecamedewerkster was al uitgebreid richting sales en marketing. Ik ben dus gebleven en ben nooit meer weg gegaan, haha."

Tegenwoordig is Marjolein dagelijks bezig met feesten en partijen. Voor de zakelijke markt organiseert ze congressen en seminars. En dan zijn er nog heel veel bruiloften. "Ik doe zo'n beetje alle bruiloften die worden gehouden bij Flora. Ik vind het onwijs leuk om mee te denken met de bruidsparen. Nee, ik ben zelf nog niet getrouwd, maar ik heb wel veel bruiloften meegemaakt. Ik weet inmiddels hoe het werkt." In haar afwisselende baan switcht Marjolein moeiteloos van bruiloft naar boerenrock, want ze organiseert ook alle muziekevenementen. Haar nieuwste uitdaging is Haaspop, een nieuw driedaags muziekfestival van 19 tot en met 21 april. "Ik regel van alles voor Haaspop, ook voor de artiesten. Of die nog vreemde wensen hebben voor in de kleedkamer? Nou, dat valt mee, soms een paar flessen whisky of zo. Maar vooral willen ze allemaal gezond eten, geen frituur."

Tijdens de Boerenrock Avond is de Overijsselse band Bökkers een echte hit. De band werd beroemd toen het een verkiezing uitschreef voor de saaiste plek in Nederland. Daar zou de band dan komen optreden. Het nabijgelegen Woubrugge won de wedstrijd en kan deze zomer een optreden tegemoet zien. Maar eerst komt Bökkers dus al in Boskoop. "Het is wel een primeur," vindt Marjolein. "Het wordt erg leuk. Bökkers speelt echte boerenrock, compleet met Sallands dialect." De Foute Avond is ook een echte publiekstrekker door topact Snollebollekes. "Die heeft twee keer het Gelredome uitverkocht," weet Marjolein. "En die staat nu gewoon in Flora."

Toch gaat het haar niet alleen om beroemde artiesten. "Ik vind het ook heel mooi om iemands tachtigste verjaardag te organiseren, met een mooi verzorgd buffet."

Ook in het Rosarium?

Wekelijks gaan wij in deze rubriek in gesprek met iemand uit de regio. Man of vrouw, jong of ouder, iedereen heeft zijn eigen verhaal en elk verhaal is anders. Kent u iemand met een verhaal? Laat het ons weten via de redactie: redactie.gkw@persgroep.nl

Meer berichten