Let op de blauwe rugzakken...
Let op de blauwe rugzakken... (Foto: )

Kinderen helpen kinderen aan veilig drinkwater!

Zo'n 90 Boskoopse kinderen van de Ichthusschool deden dit jaar mee aan Wandelen voor Water, het landelijk initiatief waarmee ruim 20.000 schoolkinderen geld inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is het grootste educatie- en inzamelingsproject van Nederland als het gaat om veilig drinkwater en sanitatie.

Wandelen voor Water wordt dit jaar alweer voor de 17de keer georganiseerd. Hiermee vraagt de organisatie aandacht aanschoon drinkwater en sanitatie voor iedereen te wereld. Zo'n 2,4 miljard mensen beschikken thuis niet over een deugdelijk toilet en meer dan 660 miljoen mensen hebben geen toegang tot veilig drinkwater. Onze kinderen doen iets aan – met mooi resultaten!

Zes kilometer lopen met zes liter water

Elke jaar in de weken rond VN Wereld Water Dag op 22 maart, doen duizenden basisschool leerlingen over heel Nederland mee aan de campagne Wandelen voor Water.

Gastlessen

Water is niet vanzelfsprekend - niet iedereen te wereld heeft het zo makkelijk als wij in Nederland met toegang tot veilig drink water en WCs.ewustwording en voorlichting is even belangrijk als fondsenwerving voor de projecten. Vóór de sponsorloop verzorgen we daarom ook een gastles. Kinderen leren hier het belang van veilig drinkwater, sanitatie en hygiëne voor iedereen. Wandelen voor Water zorgt naast de gastles verder nog voor promotiemateriaal, versieringen en de speciale Wandelen voor Water-rugzakken voor alle leerlingen. De Ichthusschool haalde maar liefs ruim €1200,- op voor dit goede doel!

Meer berichten