Het favoriete recept van Jorinda van der Werf van Art Decor in Reeuwijk is salade royale. Ze wil het maken voor Jos en Mona Vermeulen van de Christinahoeve, waar je een mooi feestje kunt geven.
Het favoriete recept van Jorinda van der Werf van Art Decor in Reeuwijk is salade royale. Ze wil het maken voor Jos en Mona Vermeulen van de Christinahoeve, waar je een mooi feestje kunt geven. (Foto: )

Het favoriete recept van... Jorinda van der Werf

AnK

Het magazijn van Art Decor in Reeuwijk staat tot aan de nok toe vol. Jorinda voelt zich er als een vis in het water. Twee verdiepingen met decoraties, alles op thema gesorteerd. Van kandelaars tot Chinese waaiers, van de skihut tot het Amsterdamse café, van Charles Dickens tot Flower Power. Jorinda haalt de spullen overal vandaan. De veiling in Aalsmeer, marktplaats maar ook bij mensen uit het dorp die bij het opruimen van oude spullen aan haar denken.

Wat doe je?
"Mijn bedrijf heet Art Decor. Wij etaleren, presenteren en decoreren. Ik begon op mijn negentiende en werk inmiddels al 25 jaar voor mijzelf. Mijn vader is de drijfveer geweest. Hij zei: 'Doe het gewoon, je ziet vanzelf waar het schip strandt'. Alles wat ik nu doe, past mij. Ik heb nooit getwijfeld. Alle dagen is het een feestje.
Het decoreren van feesten en partijen is ongeveer vijftien jaar geleden begonnen. Langzamerhand werden we steeds vaker gevraagd. In Boskoop hebben veel kwekers een eigen loods. Hoe leuk is het dan om thuis een feest te kunnen geven? We scheppen een andere wereld in de loods, je herkent het niet meer terug als je dagelijkse werkplek.
Ik ben alleen begonnen. We werken nu met vier mensen. We kunnen allemaal etaleren, de andere taken zijn verdeeld. Ik spreek de klanten en maak afspraken met ze, mijn zus doet de administratie, Daniella etaleert en werkt mee op de locaties en Patty werkt nu een jaar bij ons en is nog in opleiding. Zij kan prachtig schilderen en fotoshoppen.

Wat vindt je belangrijk?
Ik wil altijd met een tevreden gevoel weg gaan. Gasten moeten zich op hun gemak voelen op een feestje. En het moet passen bij de mensen die het feest geven. Het is mijn taak om dit uit te vinden in het gesprek. Mensen weten niet altijd welk feest ze willen geven. Ze komen ook in de loods om ideetjes op te doen. Soms is het nog belangrijker om uit te vinden wat ze níet leuk vinden.

Heb je weleens een ongewoon verzoek gehad?
We richten af en toe een persoonlijke afscheidsruimte in voor mensen die zijn overleden. Dat gebeurt steeds meer, dus het wordt minder ongewoon. Afscheid nemen kun je maar een keer doen en het is belangrijk dat je dat goed doet.

Wat vergeet je nooit meer?

De Passion in Reeuwijk-dorp. We hebben het hele verhaal creatief vormgegeven en de kerk gedecoreerd. Er is gefilmd met een drone, er waren filmbeelden in de kerk, mensen die door de kerk liepen als soldaten, prachtige muziek. Het was fantastisch.

Wat is je favoriete recept?
Salade royale. Mijn favoriete gerecht. Als er een feestje is, maak ik altijd deze salade.

Voor wie wil je dit maken?

Jos en Mona Vermeulen van de Christina hoeve op de Middelburgse weg. Ze hebben een goede ruimte waar je een feestje kan geven, we hebben er zelf al een aantal keren een feestje gegeven.

Salade Royale
(2 personen)

Ingrediënten:

botersla

rucola

1 avocado

1 mango

200 gram gerookte kip

10 cherrytomaatjes

4 bosuitjes

2 eieren

2 eetlepels pijnboompitjes

een handje ongezouten cashewnoten

honing-mosterddressing

Bereidingswijze:

Was de sla en rucola en dep ze droog. Snijd de avocado en mango in blokjes, snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de bosui in ringen.

Doe alle groenten en fruit bij elkaar in een kom en meng dit kort door elkaar. Leg de salade vervolgens op een bord.

Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en verdeel deze over de salade. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan en laat deze afkoelen op een stukje keukenpapier. Kook ondertussen ook de eieren.

Sprenkel de gewenste hoeveelheid honing-mosterddressing over de salade en strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen. Snijd de eieren in vieren en leg deze op de salade. Strooi als laatste de cashewnoten over de salade.

Meer berichten