BSC'68 mag achteraf blij zijn met één punt

Goed beschouwd was normaal voetballen eigenlijk onbegonnen werk in Zwammerdam voor de elftallen van vv Zwammerdam en BSC'68.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen voor de in de afgelopen week overleden BSC-er in hart en nieren Rolf Jans.

De mannen van trainer/coacht Kenneth Soechit hadden in de eerste helft de wind tegen. Dat resulteerde al in de 5e minuut in een achterstand. Een vrije trap schuin voor het doel van Michael Verhoef werd, door de wind gedragen, keihard door Lars Kremer tegen de touwen gewerkt, 1-0.

Pakweg 5 minuten voor de rust lieten de Schadenetboys toch de gelijkmaker noteren. Jop Splitthoff geloofde in een laag gespeelde lange bal en wist zo ongeveer op de achterlijn nog een voorzet te produceren. De meegelopen Mitchell Davids zag vervolgens kans de bal over de Zwammerdamse doellijn te tikken, 1-1.

In de tweede helft bleek dat Zwammerdam toch wat beter omging met de tegenwind dan BSC'68 in de eerste helft. Na een minuut of tien kwam BSC'68 heel goed weg. Ole Jansze werd door de achterhoede van BSC'68 geen strobreed in de weg gelegd, maar gelukkig voor de meegereisde BSC'68-supporters eindigde zijn knal op de kruising van paal en lat. Na 25 minuten in de 2e helft kregen de Schadenetboys een strafschop tegen, die door Koen van Woudenberg werd verzilverd, 2-1. Vijf minuten voor tijd kwam BSC'68 ook aan een tweede doelpunt. Een ingooi van Lody Dijkhuizen kwam bij de op de 16 meterlijn staande Mitchell Davids terecht. Die draaide vervolgens om zijn as en schoot schitterend de eindstand op het bord, 2-2.

Door Wim Boeve

Meer berichten