Schoolteams Boskoop en Moerkapelle naar halve finale NK-schooldammen.

Boskoop - Op zaterdag, 16 maart werd gestreden om het provinciaal kampioenschap dammen voor schoolteams. Veel scholieren konden hun talenten tonen aan veel ouders en leerkrachten in scholengemeenschap De Goudse Waarden in Gouda

Liefst 41 schoolteams uit Zuid-Holland bestreden elkaar daar in 2 categorieën, te weten de pupillen (groepen 7 en 8) en de welpen (groepen 5 en 6).

Er werd gespeeld op de nieuwste magnetische damborden, de DamZ! Damsets.

Bij de welpen behaalde de Eben Haezerschool Boskoop een 5e plaats (8 punten uit 7 wedstrijden) en daarmee verzekerde dat team zich van een plaats in de halve finale NK Schooldammen.

De Rehobothschool Moerkapelle kwam in deze groep iets te kort – score van 5 uit 7 - om nog verder te gaan in het toernooi.

Bij de pupillen een zeer acceptabele 5e plaats (4 keer winst, 1 gelijkspel en 2 keer verlies) van het team van de Eben Haezerschool Boskoop, dat vorig jaar de finale wist te halen. Nu werd wederom een plaats in halve finale veiliggesteld. De gedeelde 8e plaats van de Rehobothschool, die daarbij 7 punten uit even zoveel wedstrijden haalde, gaf dit team ook recht om aan de halve finale deel te nemen.

De halve finales worden op 13 april op 3 locaties in Nederland gespeeld.

De landelijke finales staan gepland op 25 mei.

Meer berichten