Floreant VR1 pakt belangrijke punten

Zondag 17 maart speelde Floreant tegen RKDEO VR1 om 13:15 uur. Floreant heeft nog een zure appel te schillen met RKDEO na de 4-1 nederlaag van de uitwedstrijd. Bij winst kan Floreant goede zaken doen op de ranglijst.

Floreant begon de eerste helft met de wind in de rug en nam de aftrap. Zoals voorspeld speelde RKDEO opbouwend vanuit de achterhoede. Hierdoor moest Floreant proberen al vroeg druk te zetten. Het spel ging over en weer. Aan beide kanten werden een aantal mooie aanvallen opgezet. Op het middenveld wist RKDEO continu een 'man-meer-situatie' te creëren, het middenveld van Floreant wist hier niet goed mee om te gaan. De aanvallen van RKDEO werden door de sterke spelende verdediging van Floreant onschadelijk gemaakt, maar ook keepster Ine stond haar mannetje en redde een aantal keer knap. Floreant kreeg de eerste helft een aantal goede kansen om tot scoren te komen. De grootste kans van de eerste helft was voor Samar Vonk van MO19, zij werd alleen voor de keepster gezet maar schoot helaas recht op de keepster af.

Ruststand 0-0

In de rust besproken dat het tempo zeker omhoog moet, ook moeten de rechtshalf en linkshalf van Floreant beter kantelen en knijpen om met de 'man-meer-situatie' van RKDEO om te gaan op het middenveld en zo de centrale middenvelders te ondersteunen. In de tweede helft zal de thuisploeg tegen de wind in voetballen, de dames moeten dus zeker een stapje extra gaan doen om deze wedstrijd hun kant op te laten vallen. De aftrap werd genomen door RKDEO, zij probeerden meteen de diepe buitenspeelsters weg te sturen. Robin kon de dieptepass echter eenvoudig onderscheppen waardoor Marjolein van Beem met een steekpass de bal richting Naomi Seegers kon spelen. Naomi kon vrij doorlopen naar de keepster, die niet uit kwam, waardoor het voor Naomi een eitje was om de bal in de rechterhoek langs de keepster te schuiven: 1-0. Er was nog een hele helft te spelen, dus Floreant moest zuinig omgaan met balbezit. Floreant stond de tweede helft een stuk beter dan de eerste helft, waardoor de ballen van RKDEO eerder onderschept konden worden. Desondanks had RKDEO veel balbezit en zeker een aantal grote kansen, maar deze waren niet zuiver genoeg. Bij één van deze kansen kwam Ine goed uit haar doel en kon zo de bal onderscheppen in haar 16. In de 74e minuut werd Hanna van Nimwegen gewisseld voor Roos Oostdam. Roos stond nog geen 2 minuten in het veld of ze onderschepte vanuit de kluts de bal in het 16-meter gebied van RKDEO, aarzelde niet en schoot feilloos met haar chocoladebeen de bal in de goal. De 2-0 was een feit. Floreant moest nu zuinig omgaan met het balbezit om de drie punten binnen te hengelen. RKDEO probeerde nog iets te forceren door hun laatste vrouw mee naar voren te sturen, maar echt gevaarlijk werden de Nootdorpse vrouwen niet meer. Er ontstond juist meer ruimte voor Floreant voorin, waar de Boskoopse vrouwen een aantal keer gevaarlijk richting het doel van RKDEO konden combineren. In 87e minuut kwam Lisette Sluijs nog in het veld voor Samar Vonk, die weer een uitstekende wedstrijd speelde. Floreant speelde de wedstrijd uit en hield de punten in huis. Na het fluitsignaal konden de dames trots zijn op hun vechtlust voor deze belangrijke drie punten.

Floreant staat nu nog steeds 4e op de ranglijst, maar is ingelopen op RKDEO dat nu nog maar 1 punt meer heeft (en een wedstrijd meer gespeeld). Als Floreant deze winnende reeks blijft doorzetten, zullen zij dus spoedig weer op de 3e plaats staan.

Vrouwen 1 bedankt Roos, Samar en Lisette voor het invallen en natuurlijk al onze trouwe supporters die ons naar de overwinning hebben aangemoedigd.

Zondag 24 maart speelt Floreant de uitwedstrijd tegen BSC VR1 om 12:00 uur in Roosendaal.


Door Marjolein van Beem


 

Meer berichten