Foto:

'Het mooiste feest voor Alphen en omstreken.'

Door Marieke Roggeveen

Over bijna vier maanden staat Alphen weer drie dagen in het teken van het Zomerspektakel aan het Meer: een driedaags evenement rondom de T-steiger bij de Zegerplas van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni, bedoeld voor jong en oud, met muziek, sport, spel en horeca.

Alphen aan den Rijn –

Achter de organisatie van Zomerspektakel aan het Meer, dat vorig jaar 80.000 bezoekers trok, zit een twaalfkoppig bestuur met als doel: het organiseren van het allermooiste feest voor Alphen aan den Rijn en omstreken. "In 2012 is dit evenement ontstaan uit Culinair Alphen met als opzet om hier een breder en laagdrempeliger evenement van te maken," vertelt voorzitter Stanley de Looze, "met meer vertier en voor iedereen toegankelijk: jong en oud, rijk en arm, valide en minder valide… echt voor iedereen."

Het twaalfkoppige bestuur die achter de organisatie van het evenement zit, heeft er in ieder geval zin in. "Het is puur hobbyachtig ontstaan, alle bestuursleden hebben een baan, maar wij krijgen hier meer energie van dan dat het ons kost."

Verrassingen

Stanley kan niet benoemen wat voor hen het hoogtepunt is: "Het is een aaneengeschakeld totaalplaatje van hoogtepunten: de optredens, de bezoekers die genieten, de kerkdienst, de Obstacle Runs… alles is een hoogtepunt! Wij proberen onze bezoekers ook elk jaar weer te verrassen. Het gratis optreden van Bløf op zondagavond is inmiddels bekend, maar ook op de andere dagen zijn er nog behoorlijke verrassingen en qua aankleding gaan we ook uitpakken."

Twee Obstacle Runs

Een belangrijk onderdeel van het Zomerspektakel is de Obstacle Run. Dit jaar vindt de run voor het eerst op twee dagen plaats: op zaterdag 8 juni de Van Mil Obstacle Run (8 en 12 km) en op zondag 9 juni de Rabo Family Obstacle Run (3 en 6 km). "Hier is bewust voor gekozen, om iedereen de kans te bieden om mee te doen," vertellen Peter en Jeroen van Mil van Aannemingsbedrijf Van Mil. "Dit blijkt een goed besluit," vervolgen Evelien de Kort en Jan van Dijken van Rabobank, "de kaarten van de run op zondag zijn nagenoeg uitverkocht."

Voor alle doelgroepen

Aannemingsbedrijf Van Mil is vanaf de eerste editie al betrokken en bouwer van een aantal spectaculaire obstacles. Peter noemt het Zomerspektakel een 'mooi maatschappelijk fenomeen': 'Het is echt voor alle doelgroepen."

"Het Zomerspektakel heeft inmiddels een omvang en niveau bereikt waar we trots op kunnen zijn. Het zet Alphen echt op de kaart," aldus twee trotse hoofdsponsors.

Informatie: www.zomerspektakelaanhetmeer.nl en www.obstaclerunalphen.nl

Meer berichten