Wat is het toch heerlijk om warm en behaaglijk weg te kruipen onder de dekens en hoofd en ledematen in een weldadige rust te laten glijden.
Wat is het toch heerlijk om warm en behaaglijk weg te kruipen onder de dekens en hoofd en ledematen in een weldadige rust te laten glijden. (Foto: )

Fijne dag van de slaap iedereen!

Door Ellen van Dilst

Slaap kindje slaap

"Slaap kindje slaap." Al vanaf de start van het leven wensen we elkaar een goede rust, want slaap is belangrijk. Zozeer dat er internationaal een dag aan wordt gewijd, World Sleep Day, op 15 maart.

Internationaal - Toegegeven, slapen kan als een geschenk aanvoelen als je na een drukke dag in je bed stapt. Warm, behaaglijk wegkruipen, met een beetje geluk tegen een geliefde, en hoofd en ledematen in een weldadige rust laten glijden. Je ontwaakt met een glimlach, fris, energiek en klaar om te gaan.

Helaas is het niet altijd zo'n feest. Soms wil de slaap niet komen. Je draait en je woelt, maar je vindt hem niet. En dan merk je hoe zeer je slaap nodig hebt. Na een woelige nacht ben je suf en kribbig. Spierpijn, vergeetachtig, loom en traag. En dat alleen al na één slechte slaapnacht. Er zijn mensen die veel van dit soort nachten hebben, niet kunnen ontspannen en loslaten, een hoofd vol rondspringende gedachten en hard aan het werk om de slaap te vatten. En die ontglipt ze telkens.

Op 15 maart vieren we de slaap en wat het voor ons doet. We beseffen het belang van goede rust als basis voor gezond leven. De Dag van de Slaap wordt gehouden op de vrijdag voor het begin van de lente. Goede slaap als start van nieuw leven. "Slaap kindje, slaap." Een fijne dag, en nacht, van de Slaap gewenst.

Zuiderbuurslaap

In België wordt de Dag van de Slaap groots gevierd. Het is hier een ware uitslaapdag geworden. In Nederland wordt vooral aandacht gevraagd voor de gevolgen van een slechte nachtrust.

De dag van...

Niet vergeten, het is deze week ook de dag van...:

13 maart

Dag van de Social Worker

Nationale Boomfeestdag

14 maart

Dag van de Leerplicht

Dag van de Sportaccomodaties

Internationale dag van de Nier

Internationale dag van de Rivier

Internationale p-dag

15 maart

Internationale dag tegen Politiegeweld

Internationale dag voor Consumentenrecht

16 maart

Dag van het Jeugdpastoraat

Nationale Vriendinnendag

Dag van de Binnenvaart.

Meer berichten