De ingang van Krinloopwinkel 't Hoekie. Hoewel de officiële opening nog gevierd moet worden, kun je nu al terecht voor tweedehands spulletjes.
De ingang van Krinloopwinkel 't Hoekie. Hoewel de officiële opening nog gevierd moet worden, kun je nu al terecht voor tweedehands spulletjes. (Foto: )

Tweede kans in Kringloop 't Hoekie

Door Ellen van Dilst

Kringloopwinkel geopend

Bijna onopgemerkt heeft Kringloopwinkel 't Hoekie zijn deuren geopend.

Hazerswoude-Dorp - De opening gaat nog gevierd worden, maar de tweedehands spullen en klanten zijn al een tijdje welkom in het pand van de voormalige Polder Plaza. 't Hoekie biedt alles wat mooi en bruikbaar is een tweede kans.

Eigenaar Wim Ras heeft een gastvrije houding waar het meubels, huisraad, kleding of cd's betreft, maar hij selecteert streng. Het moet netjes en aansprekend zijn. Maar wat de winkel niet haalt, wordt niet weggegooid. Wim heeft contacten met verschillende goede doelen die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld speelgoed en kleding terechtkomt bij mensen die dat hard nodig hebben. Ook dat is een tweede kans geven, vindt Wim.

't Hoekie wordt gevuld met spullen die uit ontruimingen komen. Wanneer bijvoorbeeld een huis moet worden leeggehaald omdat de bewoner is overleden of gaat verhuizen, kan Wim Ras worden ingeschakeld. Soms komen er onverwacht mooie of leuke spullen tevoorschijn uit een aangeboden inboedel.

Laatst was Wim met een vrijwilliger dozen aan het uitpakken. Een neefje draaide nieuwsgierig om hen heen, het leek wel sinterklaas. Met grote ogen keek hij naar een wonderlijk apparaat dat uit de doos werd gehaald, met een schijf met cijfers erop en met snoeren eraan. "Wat doe je met zo'n ding," vroeg hij. "Bellen," was het antwoord en het neefje dacht dat hij in de maling werd genomen. Hij had nog nooit een telefoon met draaischijf gezien.

Kringloop 't Hoekie is gevestigd op de Voorweg 14B. Openingstijden: van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Onmisbare vrijwilligers

Om de winkel op orde te houden en klanten zich thuis te laten voelen, zijn vrijwilligers onmisbaar. Wim redt het niet in z'n eentje. Hij kan hulp gebruiken bij het uitzoeken, schoonmaken en repareren van aangeboden spullen, klanten helpen en zorgen dat de winkel er tiptop uitziet. Wie het leuk vindt om te helpen, krijgt bij 't Hoekie voldoende gelegenheid om te leren. Wie weet is het wel jouw tweede kans om weer wat te gaan doen. Interesse? Loop eens langs en vraag naar Wim Ras.

Meer berichten