De kroeg zat weer stampesvol.
De kroeg zat weer stampesvol. (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes van de Stamtafel: verhalen van echte Boskopers

Door Debbie de Geus

Waar we vorig jaar nog 44 minuten feest hadden per cafe, hadden we er dit jaar een minuut extra bij gekregen.

Boskoop - Dinsdagavond 5 maart liep de stoet carnavalvierders van het Sportcafé over de Zijde om te eindigen in Gouwezicht. De Baggerbeugels aan kop van de stoet zorgden voor extra feestvreugde met hun blaaskapel. Bij ons ging de stamtafel eruit. We hadden een wijze les geleerd vorig jaar dat het niet slim is om de meubels te laten staan als er honderd man komt feestvieren.

Prins Hop was natuurlijk ook aanwezig en net als de Raad van Elf hielden zij de tijd van de klok in de gaten. 45 minuten vlogen om. Een poging om de klok een paar minuten terug te zetten lukte niet, want deze werd goed in de gaten gehouden.

De klok staat op 00.00 uur. Onze tijd is om. Maar tegelijkertijd neemt Ajax de aftrap. Die avond was voor sommigen dubbel feest. Voor anderen niet, die hadden de schermen in de cafés liever niet aan gehad. Maar of dat nou is omdat ze niet van voetbal houden of omdat ze voor een ander cluppie zijn, dat houden we maar in het midden.

Drie kwartier feest houdt in drie uur schoonmaken. En dan maakt zelfs rauwe eieren op de vloer vinden ons niks uit, het was het waard. Met de confetti nog in onze oren maken we ook nog mee dat het in de andere cafés net zo gezellig was als bij ons.

Afgelopen weekend is er nog aftercarnaval gevierd en Kwakveen verandert weer terug naar Boskoop. De kikkerpakken, prinsessenjurken en andere (te) gekke outfits liggen weer schoon in de kast te wachten op het feest volgend jaar. Ook de Snollebollekes kunnen we even niet meer aanhoren...

Maar wat heeft Boskoop weer genoten van alle gezelligheid van de krooshappers. Je zou toch spontaan Boskoper willen worden om jezelf ook een krooshapper te kunnen noemen!

Meer berichten