Robin Lindhout en haar vader staan trots voor hun foodtruck 'Wijn bij Robin'.
Robin Lindhout en haar vader staan trots voor hun foodtruck 'Wijn bij Robin'. (Foto: )

Het favoriete recept van... Robin Lindhout, Wijn bij Robijn

Door AnK

Robin Lindhout, 24 jaar, heeft samen met haar vader een foodtruck cateringbedrijf.

Wie ben je en wat doe je?

We zijn gestart in januari 2015 met een foodtruck. We deden alleen hapjes. Toen we daarmee bezig waren, wilde ik heel graag een eigen wijnbar. De enige optie om dat op jonge leeftijd voor elkaar te krijgen, was een wijnbar op wielen. We hebben een oude auto op de kop getikt en die omgebouwd tot wijnbar. We zijn samen op pad gegaan en kwamen tot de conclusie dat de combinatie wijn en hapjes goed werkt. Afgelopen jaar zijn we ook begonnen met een frietkar. Mijn vader heeft een paardentrailer omgebouwd tot een Hy class frietkar. We hebben nu drie wagens: een Citroën HY uit 1954, een Peugeot D3A uit 1955 en een omgebouwde paardentrailer. Die auto's zijn belangrijk, die vallen op en bepalen een groot stuk van de sfeer.

Wat vindt je belangrijk in je werk?

Alles moet tiptop in orde zijn. De aankleding, gerechten en presentatie moeten kloppen. We improviseren ook wel als iets tegenvalt, daar zijn we creatief genoeg voor. Dat vinden we ook leuk. Mijn vader en ik kunnen goed samenwerken, we voelen elkaar goed aan en we denken vaak hetzelfde. Je moet ook wel goed samen kunnen werken, want zo'n auto is klein en krap en je zit de hele dag op elkaars lip.

Is er een evenement of catering die met kop en poten boven de anderen uitsteekt?

De laatste editie van Italië-evenement 'Smaak en Stijl' bij kasteel Haarzuilens. We stonden op een klein plekje met weinig ruimte. Mensen stonden in de rij om bij ons een glas wijn te kunnen drinken. We hadden een klein terras. Het zat vol, maar iedereen ging daaromheen zitten. Op de muur van de slotgracht, met kleedjes op het gras. Het werd steeds groter. Sommigen wijnen of hapjes raakten uitverkocht. We moesten gaan improviseren. We hebben de hele auto overhoop gehaald. Van omgekeerde laden maakten we tafeltjes. Dat waren hele gave dagen.

Wie werken er nog meer in de foodtruck?

De mensen met wie ik werk zijn vaak bekenden. We hebben een leuk team en kunnen het goed met elkaar vinden. Maar ik ben ook op zoek naar nieuwe mensen. Lijkt je het leuk om in een foodtruck te werken, mail dan met info@wijnbijrobijn.nl.

Wat is je favoriete recept?

Hy Amsterdam. Dat is een hele lekkere friet met Amsterdamse ossenworst, rode ui en truffelmayonaise. Het is een spannende combinatie maar heel lekker.

Recept Frietje Hy Amsterdam

Ingrediënten

Menopper aardappelen

Zonnebloemolie

Hellmann's mayonaise

Potje truffelsalsa

Rode ui

Amsterdamse ossenworst

Grof zeezout

Peper

Gedroogde rozemarijn

Verse peterselie

Nodig

Een frituurpan

Bereidingswijze

Snijd de aardappels in mooie dikke frieten. Bak deze 10 minuten voor op 143 graden in de zonnebloemolie tot ze een mooi lichtbruin korstje hebben. Laat ze goed afkoelen. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 185 graden. Ondertussen kun je Hellmann's mayonaise mengen met de truffelsalsa naar smaak. Versnipper de rode ui en snijdt de Amsterdamse ossenworst in mooie stukken. Bak de frieten af in 4 tot 5 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Strooi grof zeezout, peper en rozemarijn over de friet. Leg ze op een bord en verdeel de ossenworst over de friet, strooi de rode ui erover en maakt hem af met de truffelmayonaise en peterselie. Eet smakelijk!

Meer berichten