Op Waddinxveen Noord zorgt de gemeente voor een grondige herinrichting van het voorplein. ER ontstaat hier een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang.
Op Waddinxveen Noord zorgt de gemeente voor een grondige herinrichting van het voorplein. ER ontstaat hier een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang. (Foto: )

Kwaliteitsverbetering van vier stations spoorlijn Alphen-Gouda

Deze zomer gaat ProRail de stations tussen Alphen aan den Rijn en Gouda aanpakken, waaronder het vervangen van R-net meubilair.

Regio - Daarvoor is aannemer Van Ooijen eind januari gecontracteerd. Sinds 2016 rijden R-net treinen op het traject Alphen-Gouda. Met de komst van de R-net-trein rijdt op werkdagen overdag vier keer per uur een trein tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

In de zomer van 2019 pakt ProRail de bestaande stations op deze lijn aan. Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen krijgen onder andere nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en omroep en een R-net uitstraling. Ook wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de perronconstructies en wordt de hoogte van de perrons aangepast voor een gelijkvloerse instap. De stations worden hierdoor voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een functiebeperking.

Maatregelen combineren

Met de aanpak van de stations komen maatregelen van provincie Zuid-Holland, gemeente Waddinxveen en ProRail samen. De provincie investeert in perronmeubilair en R-net-uitstraling, gemeente Waddinxveen in de herinrichting van het voorplein van Waddinxveen Noord en ProRail in toegankelijkheid en duurzaamheid. Door de gecombineerde aanpak ontstaat er een beter ontwerp van de stations en de stationsomgeving en is er minder overlast voor de omgeving en voor reizigers tijdens de werkzaamheden.

Kort maar krachtig

Van Ooijen zal in korte tijd op de vier stations tegelijk aan het werk zijn. In een buitendienststelling in de zomer van 2019 voeren ze in tien dagen het werk uit op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen. Op station Waddinxveen Noord werken ze 24 dagen. In oktober 2019 is het werk klaar.

Meer berichten