Bob Garstman (31) is als Prins Hop het boegbeeld van het carnaval in Kwakveen, met aan zijn zijde hofdames Milou en Karlijn.
Bob Garstman (31) is als Prins Hop het boegbeeld van het carnaval in Kwakveen, met aan zijn zijde hofdames Milou en Karlijn. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Een grote eer om gevraagd te worden'

Morvenna Goudkade

Een mensenmens, altijd goedlachs, met humor en een positieve blik. Bob Garstman (31) is een ideale prins, dachten ze bij carnavalsvereniging De Krooshappers. Afgelopen zomer werd Bob gevraagd en hij hoefde er niet lang over na te denken . Als Prins Hop is hij momenteel, samen met hofdames Milou en Karlijn, het boegbeeld van het carnaval in Kwakveen. Het zijn drukke tijden voor de Boskoper, die zaterdag op de Prinsenkar de grote optocht zal aanvoeren. Bob, tegenwoordig commercieel afgevaardigde bij een groot Belgisch speciaal biermerk, is voor veel mensen een vertrouwd gezicht. Bij het sportcafé, de tennisvereniging, het Floragebouw of het carnaval, Bob is overal graag gezien.

BOSKOOP - Bob is geboren en getogen in Boskoop. "Ik woon hier al 31 jaar, nooit weg geweest. Wat ik zo leuk vind aan het dorp? Het ons kent ons-gevoel, het gemoedelijke." Bob houdt van mensen en van gezelligheid en daarom raakte hij via vrienden besmet met het carnavalsvirus. Sinds zijn achttiende heeft hij geen carnaval meer overgeslagen.

Bob groeit op met tennis en is heel sportief. Hij wil tennisleraar worden en gaat een opleiding sport & bewegen volgen. Ook heeft hij, vanaf zijn vijftiende, een bijbaantje in de horeca. De sportopleiding valt tegen, maar zijn bijbaan in het sportcafé vindt hij steeds leuker. De horeca is hem op het lijf geschreven: met mensen omgaan, volle bak draaien. Bob besluit er helemaal voor te gaan en kiest fulltime voor het horecavak. Hij werkt ook jarenlang in het Floragebouw, als 'floormanager' van grand café Roos, en bij een horecazaak in Leiden.

Sinds bijna twee jaar is hij vertegenwoordiger bij Brouwerij Duvel Moortgat, een Belgisch familiebedrijf in speciaalbieren. Bob werkt in rayon Het Groene Hart en heeft het enorm naar zijn zin. Privé is hij happy met vriendin Marissa, met wie hij samenwoont.

Marissa zat in het complot, toen Bob afgelopen zomer werd gevraagd om naar huis te komen. "Ik had getennist, het was bloedheet en Maris belde om te vragen hoe laat ik thuis zou zijn. Dat doet ze anders nooit, dus ik vond het een beetje vreemd. Toen ik thuis kwam zaten de gordijnen dicht, alles zat dicht. Ik wilde de deuren opengooien, toen doken er opeens Krooshappers op in het balkonkamertje. Ik schrok me dood, haha."

Bob heeft al snel een vermoeden wat ze komen doen. "Inderdaad kwam de grote vraag: wil jij de nieuwe prins van Kwakveen worden? Ik heb er niet lang over hoeven nadenken. Het is een heel grote eer om gevraagd te worden, dus ik heb ja gezegd. En ik heb er geen moment spijt van gehad."

Zijn onthulling vond plaats tijdens het Prinsenbal en afgelopen weekend was Bob in actie tijdens het jeugdcarnaval. Een feestje, vindt hij, zeker met hofdames Milou en Karlijn. "Ik was heel blij verrast met die dames. We kennen elkaar van de horeca in het Floragebouw, hebben heel veel met elkaar samengewerkt. Ik had het niet beter kunnen treffen."

Wanneer zaterdag het grote carnaval losbarst, is Bob er helemaal klaar voor, zegt hij. "Net als alles in mijn leven laat ik het lekker op me afkomen. Vrijdag komt burgemeester Liesbeth Spies de sleutel van Kwakveen overhandigen, in zorgcentrum Floravita, en dan gaat het officieel van start."

Bob heeft ook al scholen bezocht en gaat ouderen en zieken bezoeken. "Ik doe dat met liefde. We kunnen mensen daar echt heel blij mee maken."

Meer berichten