Het is de eerste keer dat Karlijn (links) en Milou zo uitgebreid carnaval gaan vieren: zij zijn er  klaar voor!
Het is de eerste keer dat Karlijn (links) en Milou zo uitgebreid carnaval gaan vieren: zij zijn er klaar voor! (Foto: )

Het favoriete recept van … Karlijn en Milou, hofdames 2019 Door AnK

Door AnK

Karlijn van Elswijk, 25 jaar, werkzaam in de jeugdzorg in Den Haag en Milou Schoonwater, 27 jaar en salessupporter bij Edelman, een bedrijf voor woonaccessoires, zijn de hofdames van het carnaval 2019.

Boskoop - Wat betekent het om hofdame te zijn?

We zijn gevraagd door de Boskoopse carnavalsvereniging de Krooshappers. Wij zijn lang collega's geweest bij Roos en waren altijd aan het werk achter de bar tijdens het carnaval in Flora. Dat betekende hard werken tot in de late uurtjes. Dat heeft de carnavalsvereniging, denken we, opgemerkt. We vinden het een eer dat ze ons gevraagd hebben. We moesten het lang geheim houden en dat viel niet mee! De onthulling tijdens het Prinsenbal ging in een vlaag voorbij, er gebeurde zoveel. Samen met prins Hop (Bob Garstman) zijn wij voor dit jaar het gezicht van het carnaval. Tijdens de carnaval zijn we overal bij.

Wat doet de vereniging?

Méér dan feest vieren, daar komen we nu achter! We zien een hele andere kant van de carnaval. Vooral de saamhorigheid. Mensen kijken uit naar carnaval en bereiden het samen voor. Ze bouwen wekenlang aan de kar voor de optocht, de dansmariekes trainen elke week. De hofdames bedenken een goed doel waar geld voor opgehaald wordt, er is een feest voor mensen met een verstandelijke beperking, de mensen in het zorgcentrum worden bezocht en nog veel meer. Dat zagen we niet toen we achter de bar stonden. De vereniging wil dat iedereen welkom is op de carnavalsactiviteiten. Dat heeft onze kijk op het carnaval wel veranderd.

Wat is het goede doel?

Stichting Het Vergeten Kind. In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in een gezin met meervoudige problematiek. Bij de helft van deze kinderen gaat het zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. We starten met een bedrag van 111,11 euro. Tijdens de carnaval wordt er geld opgehaald en dat doneren we aan deze stichting.

Hoe vier je carnaval?

We hebben beiden nog nooit het hele carnavalsweekend gevierd zoals de meesten en het is leuk om het nu samen mee te maken. We worden goed bijgestaan door de Raad van Elf. Zij zijn een steunpilaar. En onze adjudant zorgt ervoor dat we overal op tijd zijn!

Meer berichten