hondenpoep,
hondenpoep, (Foto: )

Poepzakje

Een aantal jaren geleden werd een nieuw fenomeen geïntroduceerd in Nederland: het poepzakje. Bestemd voor de uitwerpselen van onze trouwe viervoeters. Een geweldig idee. Alle straten, pleinen, grasvelden poepvrij. Gewoon buitenlopen en -spelen zonder steeds op te letten of je niet in de poep trapte. Dat zou allemaal verleden tijd zijn, want iedere hondenuitlater zorgde ervoor dat hij of zij zo'n zakje bij zich had . Ze waren overal te koop en kosten geen 'drol'. Einde ergernis. Dachten we.

Maarrr, dromen bestaan niet en na een tijd van poepvrije plaatsen, kwam de klad erin. Als we nu een aantal keren per dag/avond onze hond uitlaten, is het slalommen om de poep heen. Er ligt meer dan ooit. Sinds het begin van 2019 is er helemaal geen houden meer aan: het ligt vol op de paden (Biezen) en grasstroken (Goudse Rijweg en bijv. Valkenburgerlaan). Niet hier en daar, maar op sommige plaatsen op elke HALVE METER.

Wat bezielt jullie hondenliefhebbers om de drollen zomaar te laten liggen? Jullie verpesten het voor alle goedwillende mensen. Moet er dan op iedere hoek van de straat een BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) komen? Toch te gek voor woorden, dat deze mensen hun tijd met hondenpoep moeten verdoen. Jij bent verantwoordelijk voor de poep van je hond, niemand anders. Soms spreek ik iemand aan op het in mijn ogen asociale gedrag van zo'n hondenbaasje. Ik krijg niet: 'Dank je, ik ben het vergeten op te ruimen,' maar: 'Ik betaal toch zeker belasting!' Jazeker, en van die belasting zijn nu automaten met poepzakjes neergezet bij uitlaatplaatsen!
Prima initiatief van de gemeente. Een hele goede actie, die het verdient om gebruik van gemaakt te worden. Veel Boskopers gebruiken de zakjes, de automaten zijn altijd gevuld. Maar wanneer komt nou de tijd dat ALLE hondenliefhebbers hun verantwoordelijk nemen en de poep van hun hond opruimen. Dan hoeven de anderen, met of zonder honden, zich niet groen en geel te ergeren.
Dus stop met het 'schijt hebben' aan schone paden en plantsoenen en werk mee aan een poepvrij Boskoop.


Anneke de Gier

Meer berichten